Moments de cinema

Aquesta vegada  no repassarem cap escena de cinema, sinó que recordarem una de les sèries més revolucionàries de la televisió de tots els temps: Twin Peaks.

Aquesta genial sèrie del també genial David Lynch (un dels meus directors predilectes) va ser tota un novetat als anys noranta.  La seva frase promocional, “Qui va matar Laura Palmer?”, encara és recordada per molta gent. I és que aquest producte, mescla de drama, humor, misteri, esoterisme i por,   va ser la precussora de les futures produccions televisives de qualtitat: Lost, The Wire, Els Soprano… Abans ningú apostava per “la caixa beneita”, fins que David Lynch, a pesar de triomfar al cinema, va decidir apostar-hi perquè hi veia uns avantages que la Pantalla Gran no li podia donar (no tenia limitació de temps, podia definir millor els personatges…). Així, juntament amb el seu soci Mark Frost, van presentar un producte novedós que tengué un èxit espectacular, gràcies al qual les productores deixaren de tenir por a invertir doblers a la televisió, permetent així la creació d’aquestes sèries de gran qulaitat de què gaudim actualment (per molts, millors que els films del cinema recent).

Per mala sort, a partir de la segona temporada (concretament des que es descobreix qui va matar Laura Palmer), la sèrie va perdre interès i, de fet, David Lynch se’n desentengué per desavinences amb els productors (que, com quasi sempre,  volgueren explotar de demés la gallina dels ous d’or). No obstant això, sempre serà recordada per molts motius: els seus peculiars personatges (qui no recorda l’enigmàtic agent Cooper xerrant amb la gravadora i degustant cafè); el misteri (tots eren sospitosos i tots amagaven alguna cosa); les escenes oníriques, marca de la casa; el retrat de l’Amèrica Profunda…

A continuació us deix la mítca cançó que obria la sèrie, del compositor Angelo Badalamenti   (habitual col·laborador de Lynch). A més, també us present una de les mítiques escenes oníriques que presentava Twin Peaks:

Un pensament a “Moments de cinema

  1. Retroenllaç: Moments de cinema | card.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.