Memòria de Mallorca documenta 44 fosses i 2.222 persones assassinades pels colpistes

Moltes d’elles, com el mig miler de milicians de la columna liderada pel capità Bayo enterrats a la platja de Sa Coma de Sant Llorenç, són “víctimes sense nom” diuen.
El balanç facilitat per Memòria de Mallorca correspon a les víctimes mortals del franquisme efectivament comptabilitzades de les quals es disposa d’informació fiable sobre el seu lloc de inhumació.
A més s’ha confirmat que es van llançar cossos d’assassinats per penya-segats situats entre Valldemossa i Deià o Alcúdia i el moll vell de Palma ha indicat Suárez.
El vicepresident de l’associació, Manel Suárez, ha explicat que la segona part de l’estudi històric i arqueològic és fruit del treball de 19 professionals i completa un mapa compost per 44 fosses de les quals 24 estan en cementiris, 12 es troben en cunetes i descampats, 4 en platges i unes altres 4 són pous.
Memòria de Mallorca va signar un conveni amb l’executiu balear el 2010 que compromet a l’administració autonòmica a divulgar la investigació sobre les fosses, a analitzar la viabilitat tècnica d’obrir-les i a protegir-les en reconeixement a les víctimes del cop d’estat i la dictadura franquista.
Els responsables de Memòria de Mallorca, confien que l’actual govern compleixi amb el conveni, tot i que després de fer quatre sol·licituds per reunir-s’hi encara no han obtingut resposta.

Un pensament a “Memòria de Mallorca documenta 44 fosses i 2.222 persones assassinades pels colpistes

  1. Si ho he entès bé i la fossa de sa Coma està a la platja, serà interessant veure si hi haurà cap jutge que s’atreveixi a ordenar una exhumació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.