19 dies sense menjar res

Ahir dematí vaig visitar en Jaume Bonet a Ca’n Alcover.

Vaig trobar en Jaume que descansava, estirat al llit. M’explicà que per cada hora que dedica a l’activitat (parlar amb les persones que el visiten, contestar el correu electrònic, rebre alguna cridada telefònica), ha de dedicar tres hores a fer repòs. El metge diu que està bé, que els ronyons pateixen un poc i que el cor està cansat. Li deman com està ell, m’agradaria sentir-ho de la seva boca. Me diu que està animat, un poc cansat, agraït a totes les persones i entitats que li han fet arribar el seu suport. Me comenta que el dia anterior rebé el Departament de Filologia Catalana de la Universitat de les Illes Balears i un grapat d’alumnes que estudien la carrera.

 

Mentre parlam ens avisen que un equip de TV3 que ha concertat una entrevista està pujant. En Jaume s’aixeca i els atén.

 

 

 

 

A  Ca’n Alcover  s’han reunit mestres, professors, pares i alumnes  per presentar als mitjans de comunicació l’Assemblea de Mestres i Professors en català, una iniciativa que agrupa, a hores d’ara, una cinquantena de centres de les Illes Balears en defensa de la llengua pròpia de les illes.

 

Quan s’acaba la roda de premsa uns representants de l’Assemblea visiten en Jaume. L’entrevista amb TV3 l’ha deixat cansat. Amb la veu fatigada encara té ànims per agrair-los la feina que estan duent a terme a escoles i instituts.

 

 

Entren a visitar-lo uns joves de Sa Pobla. Són del col·lectiu Joves per la llengua. Intercanvien algunes paraules. Els joves li agraeixen el gest que està fent i ell els anima a seguir treballant per la nostra llengua.

Una redactora d’IB3 sol·licita parlar amb en Jaume per concertar una entrevista: Parlen i queden d’acord en gravar unes imatges aquest cap de setmana.

Quan tothom se n’ha anat encara parlam uns minuts. En Jaume me comenta que un bon amic, en Vicenç Matas, ha gravat un vídeo i l’ha penjat a la xarxa. Me diu que l’Associació Jubilats per Mallorca ha convocat una roda de premsa per dilluns i que estan preparant una sèrie d’actuacions.

Fins aquí arriba la visita. Ha estat un dematí esgotador. En Jaume me demana que apagui el llum. Entenc que és hora de dir-li adéu, de deixar-lo reposar. Abans de sortir me recorda que és important que el proper diumenge la gent participi de la manifestació convocada per l’OCB i el Consell de la Societat Civil.

Quan baix al rebedor de Ca’n Alcover hi trob tres persones que esperen per poder parlar amb ell …

En Jaume Bonet, membre de l’Associació Jubilats per Mallorca, en els moments que escric aquest article, comença el 19è dia de vaga de fam, només ingereix aigua, com a protesta per la política lingüística del govern del PP.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.