La cançó de la setmana

Des d’aquesta secció sempre hem donat suport a la varietat, tant d’estil com de procedència. Però dins d’aquesta aposta no hem d’oblidar els d’aquí. I quan dic d’aquí, no em referesc només de Mallorca, sinó que d’aquí, d’aquí. És a dir del nostre poble, de Sant Llorenç. Per això avui aprofit per presentar-vos el grup Mynah Jazz Quartet, en el qual toca el llorencí  Marc Cortès López, més conegut com en Marc Mosca.  

Tenc la sort de conèixer en Marc des de fa temps. De fet, des de la infància, quan amb els nostres pares anàvem  a la platja junts. Més tard, les nostres vides es varen tornar a creuar a l’època universitària, ja que compartíem pis. Allà va ser quan ens vam conèixer musicalment. Ambdós érem apssionats de la música, cada un en el seu estil. Record que ell em va donar a conèixer grups com Nirvana, Velvet Underground o Lou Reed. I per la meva part, supòs que també li passà alguns grups (ara només record  Beck).  En resum, vam fer un trapsàs de música enriquidor (almenys per la meva part).

Després en Marc, ha plasmat la seva afició per la música a terres menorquines, on viu des de fa uns anys. Allà dóna classes de música i toca en diferents grups (si no vaig malament, tots ells de jazz). Per exemple el Mynah Jazz Qurtet, del qual us present la cançó aquesta setmana (composta, per cert, pel mateix Marc).

El seu estil és un jazz modern, del qual reconec no ser un expert. Així i tot, de la cançó que us present, destacaré la introducció al piano d’en Marc; la melodia de saxòfon central i el diferents canvis de ritme que es produeixen durant la composició. Si ho hagués de relacionar amb alguna cosa de jazz que hagi sentit (i insistesc que no és gaire cosa), ho faria amb Miles Davis.

El grup està format per Jose Gomez (baix), Octavio Fanés (saxòfon); Alon Celnik (drums)  i Marc Cortès (piano). El seu nom, Mynah, procedeix del llibre L’illa, d’Aldous Huxley, i era un ocell màgic d’una illa també màgica. La cançó en concret està relacionada amb el que deia aquest ocell als habitants de l’illa quan aquests eren incapaços de veure la màgia de la vida quan la tenien davant.

Res més, esper que us agradi i anim a tots els llorencins que tenguin un grup que m’enviïn alguna cançó per posar en aquest espai. Sempre hi tendreu un racó!!!

 

mynah

4 pensaments a “La cançó de la setmana

  1. Retroenllaç: La cançó de la setmana | card.cat

  2. Retroenllaç: La cançó de la setmana | card.cat

  3. Només volia dir que he tingut en Marc de professor i que és la persona que més m’ha inspirat, en tots els sentits, en aquesta vida. Entre altres, el gust per la música. gràcies marc siguis on siguis!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.