La cançó de la setmana

Per presumir de varietat en aquesta secció me falta posar un poc de música instrumental… De fet, des de l’any passat que vaig posar el llorencí Marc Cortès Mosca (enllaç), no posava cançons en què només sonassin instruments, sense cap suport coral. Per això aprofit per presentar-vos  una de les bandes sonores instrumentals més èpiques i esglaiadores que hagi sentit mai: la de Requiem for a Dream, de Clint Mansell.

No sé com definir el seu estil exactament, però si ho hagués de fer d’alguna manera diria que és música clàssica moderna: clàssica, perquè hi ha instruments d’orquestra (violins, piano…); però també moderna, perquè no defuig de certs detalls electrònics.

Requiem for a Dream és una pel·lícula ja de culte de Darren Aronofsky, un perfecte alegat contra tot tipus d’addicció que recoman als amants del cinema (això sí, avís que és bastant dura). Per fer la banda sonora el director va fitxar el seu amic compositor Clint Mansell, que demostrà saber de què anava. Escoltau. si no, la majestuositat d’aquesta cançó, usada posteriorment per un munt d’anuncis i tràilers de televisió. Té tot el que es pot demamanr a una banda sonora: èpica, contundència i, sobretot, produeix sentiments i sensacions per si sola, sense la necessitat de la presència d’imatges.

Au idò, esper que us emocioni tant com a mi.

 

Un pensament a “La cançó de la setmana

  1. Retroenllaç: La cançó de la setmana | card.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.