Cuina: Ensaladilla russa

Tall tres patates com el puny, a daus petits, un bocí de colflori com una patata; si en tenc, també hi pos els damunts d’una carxofa, no les fulles, un trosset de safannària i una grapadeta de xítxeros. Una olla amb aigua al foc i, quan bull, l’hi pos tot amb una mica de sal, i en esser cuites la patata i la safannària, ho col, ho pos dins un bol i quan és fred hi tall un poc d’envinagrat; també hi pos una cullerada de tàperes. Mentres refreda ja he fet la maonesa. Com la faig? Jo us ho diré: dins el tassó de la batedora hi tall un all a bocins petits, hi afegesc un pols de sal, pos la meitat del tassó d’oli d’oliva, trenc un ou i també el pos dins el tassó i amb la batedora li don voltes fins que tenc una bona maonesa. Pos una cullerada de vinagre de vi dins el bol i hi vaig mesclant maonesa fins que m’agrada. A mi m’agrada més feta un dia per l’altre, però… tot va a gusts. Si us convé, aquí van els meus set plats per la setmana: arròs brut, arròs blanc, carn al forn, conill i gambes amb ceba, fideus secs, peix i verdura torrada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.