Incidència de la vaga general del 29-M

Pareix que és molt difícil quantificar, com sol passar amb les manifestacions, el número de treballadores i treballadors que secundaren la vaga d’ahir.Un grup d’economistes, “Economistas frente a la crisis” ha valorat el consum elèctric imputable a l’activitat productiva a les 13 hores d’ahir i ho ha comparat amb les mateixes dades de les vagues generals del 2002 i del 2010.

Els resultats són els següents:

Vaga del 2002: Caiguda de consum: 85%
Vaga del 2010. Caiguda del consum: 68,4%
Vaga del 2012. Caiguda del consum: 87,7%

Aquest estudi no quantifica el nombre de vaguistes, però sí els MW/h consumits en l’activitat productiva durant el dia de la vaga.

4 pensaments a “Incidència de la vaga general del 29-M

 1. Personalment i des del meu humil punt de vista (no deixa de ser una opinió), la vaga en si no tengué un gran seguiment, excepte a llocs específics com ara transport, empreses públiques, educació… i no perquè la gent estigui d’acord amb la reforma laboral. De fet, es va demostrar a l’horabaixa amb unes multidinàries manifestacions que no és així.

  Actualment és massa difícil fer vaga: per la crisi (no tothom es pot permetre perdre 100 euros) i per la pressió empresarial (molta gent no gosa fer vaga per por a represàlies, a pesar que sigui un dret, i menys ara que és tan fàcil acomiadar el trebllador). Així que no podem culpar de poc implicats a qui no hagi fet vaga per aquestes raons. Una altra cançó és aquells que diuen “tanmateix no servirà de res”.

  Així les coses consider que els sindicats haurien de trobar alternatives de protestar diferents a la vaga (que de cada dia serà més difícil de fer). A més, no sé fins a quin punt molesta al poder amb això dels serveis mínims tan exagerats.

 2. Els nostres governants, seguint les ordres dels seus homònims de Madrid, encengueren fanals durant tot el dia a segons quines barriades de la ciutat, per compensar les xifres de la davallada del consum. El que jo deia, uns pocavergonyes.

 3. Pau compartesc la teva opinió també des del meu humil punt de vista.
  Només vull fer un aclariment sobre la quantitat que es descompta als treballadors per un dia de vaga. Molta gent creu (i aprofit perquè tu també ho comentes) que la quantitat que és descompta és molt elevada (100 euros), però això no és correcte del tot. La quantitat que es descompta depèn del sou brut del treballador tenguent en compte extres; pot arribar a ser 100 euros (si el sou brut és molt alt) però normalment és menys. Puc dir per experiència pròpia (i segurament si heu fet vaga ja ho haureu comprovat a la vostra nòmina) que la quantitat no arriba als 100 euros en molts casos, en el meu cas han estat uns 60-70 euros i consider que no tenc un sou baix.
  Hauriem de començar a esborrar els falsos rumors que poden condicionar a les persones a l’hora de prendre decisions.

 4. Tens raó. Hauria d’haver dit q és el tant per cent corresponent, segons nòmina. De totes maneres, aquest tant per cent per molta gent no deixa de ser molt alt i irrenunciable (siguin 60 o 100 euros).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.