La setmana que entram, segons el “parenòstic”

15ª setmana de l’any. Començam el mes d’abril, un mes que, segons el refranyer, hauria de dur pluja: ” A l’abril, cada gota val per mil”, “Abril plujós i maig humit fan el pagès ric”.El Sol, a finals de la setmana, ens il·luminarà durant 12 hores i 58 minuts. La Lluna serà plena el proper divendres, 6, Divendres Sant, a les 21 hores i 19 minuts en el signe de Libra. Serà la primera Lluna plena després de l’inici de la primavera i, per tant, el diumenge següent a la primera Lluna plena després de la primavera serà Pasqua.

Setmana de celebracions: Dijous Sant, Divendres Sant, Dissabte de Glòria i Pasqua de Resurrecció.

Enguany el Dijous Sant coincideix amb la celebració de Sant Vicenç Ferrer, prevere dominicà, molt present a la cultura popular de Mallorca. Record una codolada que vaig aprendre d’infant que diu així:

“Sant Vicenç Ferrer
treia aigua amb un paner
i no en vessava cap gota.
Tres monges dins una bóta
que pareixien avellanes.
Ses al·lotes catalanes
encalçaven un porcell.
S´ase va perdre es capell
pes camí des Minyons,
varen trobar dos moixons
que passaven l’Evangeli,
“Pater noster, cubi seli”
sa missa ja està acabada…”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.