Les anècdotes d’en Dalmau (III)

Història real, guió de cinema

Com dèiem a l’anterior, deixàrem l’hotel amb la promesa al sereno d’un dia contar-li tota la història. Ella va pensar d’en bon matí agafar un cotxe de lloguer i anar-se’n a l’agència, a Palma, a mirar de fer una temporadeta de feina fora de Cala Millor. Jo me’n vaig cap a l’hotel amb la idea de penjar les seves notes i descansar una estona. Em colg i un poc abans de començar a clarejar, torna baixar el conserge: “Juan, sube, está aquí otra vez el marido de ella y está muy nervioso; por favor sube”. Algú de vosaltres se’n recorda d’una retxa de pinar que hi havia des del carrer després del Calixto i arrribava fins a la Caixa?; el carrer d’ara era un camí de cavalls. Bé, vaig tornar anar a veure aquell home i tot nerviós m’explicà que havia trobat un home mort dins el pinar. Com és natural, el primer va ser malpensar-me: ara els ha trobat i el s’ha carregat, o qualcú s’ha ficat amb ell i el s’ha carregat, o Déu sap què. Era de nit, tenia un pal de mini-golf a la recepció per si de cas, l’agaf i li dic: Anem a veure què passa. Jo partesc amb ell xerrant, tu tanca, agafa el pal de mini-golf i amb l’excusa de tancar, vine una passa derrera nosaltres i si el veus que intenta posar-me una mà damunt, fot-li amb el pal, no et preocupis, si ens el carregam ja em donaré la culpa a mi. Partim davant ell i jo xerrant, xerrant i el sereno darrera, darrera. Quan vàrem haver caminat un bon bocí, ell s’atura, i amb el dit m’apunta unes mates i em diu: Allà. Jo, que en un bot ja m’havia fet un bocí enfora, ja no em vaig aturar de caminar i el primer que vaig veure va ser una vomitada, i com més m’hi anava acostant, anava veient un homenarro estès. Era el cambrer alemany d’un bar que jo conexia, m’hi acost, amb el peu li toc el cap i ell em fa: “Bru… Bru…”. Gir en rodó, hala, ja ens en podem anar. Es en fulano que l’ha agafada ben agafada. Nosaltres dos anam cap a l’hotel, tu deus anar cap allà deçà, no? Vàrem dur sort, i ell va anar cap a l’est i nosaltres cap al nord, però quan arribàvem a l’hotel ja clarejava i una nit que no tenia pla i havia decidit descansar, es va convertir en una de les nits més pesades de totes les passades per vora mar. A lo millor les paraules no varen esser així, però el bessò de la qüestió és tan real com la retallada de punts del Barça al Sr. Mouriño.

Un pensament a “Les anècdotes d’en Dalmau (III)

  1. Dalmau, amb sa darrera frase, vols dir que s’homo que va donar peu a tota aquesta història era el mismíssim Angel María Villar???

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.