La cançó de la setmana

Continuam de viatge musical per aquest món tan vast i inabarcable, i aquesta  vegada arribam fins a Suècia, amb el grup Hedningarna (traduït al català “Els Pagans”).

Aquest grup va començar la seva carrera el 1987 i des de llavors han tret fins a cinc discos (recopilatoris a part). De totes maneres, la darrera dècada només han anat de gira esporàdicament sense treure cap àlbum d’estudi, per la qual cosa la continuïtat del grup està un poc en dubte. Si us vol voleu introduir en el seu món musical, el disc recopilatori Hedningarna (2003) és ideal.

L’estil del grup es pot definir com a folklòric i està molt arrelat a la cultura nòrdica (Noruega, Finalàndia, Suècia…). Les seves notes i melodies ens transporten a móns medievals, poblats per trolls, bruixes i bruixots, llegendes… però ho saben modernitzar tot plegat amb  diversos recursos, com ara l’eclectrònica o melodies més modernes.  Generalment canten en suec o finès.

I com els vaig descobrir? Idò resulta que en la meva època d’unviersitari sempre anava a fer una sesteta amb el programa Diálogos 3, de Radio 3, en el qual posaven  música ètnica de diferents països, ideal per a relaxar-se i aclucar un poc els ulls. El conductor d’aquell programa era ni més ni manco que Ramón Trecet (sí, l’antic locutor del bàsquet de TVE). Així, un dia va posar aquest grup i vaig quedar encantat del seu joc de veus i instrumentalització, i ben avait vaig fer-me amb els seus discos.

Així que ja ho sabeu, amants del folklore, aquí en teniu un dels màxims representants de Suècia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.