Va d’elefants

Com a homenatge al Rei, contaré una anècdota de quan es Safari estava a l’altre part de la carretera.

Al Safari, per tot hi havia cartells de prohibit donar mentjar als animals, però com l’humanitad és allò més caperrut de la Terra, ningú no en feia cas de res. En un racó, hi tenien un elefant no massa gros, i un diumenge vingué una família de Palma (no la dels volcans, ni la dels “toreros” famosos, sinó la nostra). Matrimoni, la mare d’ella i dos fills de vuit a deu anys.

Quan foren a l’elefant, un al·lot, des de la seva porta baixà el vidre i li donà un plàtan, l’altra estava allà deçà la padrina, i com que els al·lots són envejosos, l’altre també li va voler donar un plàtan. L’elefant, passà la trompa per la finestra, la creua per davant la padrina…

A aquella dona li pegà un atac de pànic, es jeu per damunt el seu net, agafà la maneta del vidre, (sí, abans es pujaven amb una maneta, no amb botons) i comença ha pujar el vidre. Estreny la trompa de l’elefant… aquell animal quant es sentí estret, aixecà les cames de davant, i li fa dos cops damunt es capó del cotxe. Com tambè va pegar un bon bramul, tots els encarregats dels animals hi comparegueren.

Res, les sen duen al bar, les donaren un brandy, fins i tot a la padrina, llavors els convidaren a una bona paella, a un bon vi, després un cafetet i un altre Conyac. Després de la becadeta, cap ha Ciutat s’ha dit.

Quan arribaren a ses costes de Xorrigo, un accident d’aquests que un pega de darrera i se’n peguen cinc o sis, hi com hi ha dies que són per no aixecar-se, ha ells també els va tocar.

Vingué la policia per posar un poc d’ordre, i quan s’acostà a aquell cotxe, el s’ho miren, diguent: vosté no és el primer, avui. Què ha fet abans? Una volta de campana? Noo, diu ell, això ha estat un puta elefant, que m’ha pegat dus cosses. Com?, li diu es policia. Ho vol repeti? Que sí, això són dues potades d’un elefant. Meam, davalli del cotxe, mirerem si va gat.

La padrina, amb un gran sentiment de culpa ho intenta arreglar, hi explicà al policia que era ella que ha estret sa trompa a l’elefant. Senyora, a la seva edat, estrenguent trompes, i d’elefant, ni més ni manco? Davalli vosté tambè, bé ja podeu davallar tots. Llavors no sé com es mirava, però el policia els va examinar, i va trobar als tres ben gats. Au idò!, ha dormir al  “cuartelillo”.

Es clar que llavors es va aclarir tot, però aquella nit de calabós no els la va llevar ningú. Res, com diem, hi ha dies que és millor no aixecar-se.

Un pensament a “Va d’elefants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.