Coneixent na… Magdalena Ordinas Febrer

Si hi ha algun rostre visible a Sa Coma, aquest és el de na Magdalena Ordinas. Que si Sant Antoni, que si els Reis Mags… sempre està enmig i, si no, a un costat  fent fotografies de qualsevol esdeveniment per després fer-ne una crònica per als mitjans locals (Card.cat, Manacor Comarcal…). Entreu i descobriu com  és realment l’entrevistat d’aquest mes:

Nom complet: Magdalena Ordinas Febrer

Estudis, professió, càrrec o dedicació: Secretariat Internacional. Actualment pensionista per incapacitat laboral. Presidenta de l’Associació Balear de Porfíria. Col·laboradora de Premsa Forana des de l’any 1984.

1. Amb quin personatge (històric, ciència ficció, actual…) et quedes

Sento admiració per diferents personatges que al llarg de la història han fet descobriments que han beneficiat la humanitat. En ciències amb quedo amb el Prof. J.M. Mascaró, creador a la dècada dels anys 70 dela Unitatde Porfirines de l’Hospital Clínic de Barcelona. I de manera especial amb quedo també amb la Dra. Carme Herrero Mateu, metgessa Especialista en Dermatologia, Cap de Secció de l’Hospital Clínic de Barcelona, Professora titular de Medicina (Dermatologia) de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona. Consultora en Porfíries per Espanya d’Orphan Europe. És una dona excepcional que ha dedicat la seva vida a la investigació i que acabà la seva tesi doctoral: “Caracterización Bioquímica de la Porfiria CutáneaTarda. Hepatopatia Porfírica” amb la qualificació d’Excel·lent Cum Laude per Unanimitat el 20 de març de 1981. Personalment em va salvar la vida l’any 1985.

Quant a personatge de  Lletres em quedo amb l’investigador,  periodista i escriptor manacorí: Rafel Ferrer Massanet que fou durant més de 40 anys director de Perlas y Cuevas.

2. Quina és la qualitat que més valores en una persona? La sinceritat.

3. La teva major afició? No tenc només una afició. M’agrada escoltar la ràdio, el cant coral, els treballs de recerca i  investigació. Em passaria hores als arxius municipals.

4. On i quan ets feliç? Tothom cerca d’ésser feliç. Jo vaig deixar de creure en la felicitat fa anys. Quan vaig conèixer el sofriment de moltes famílies a causa de  les maleïdes Malalties Rares. El que sí tenc són petits moments especials d’alegria que em regala la vida i m’agrada passar amb la família i amics.

5. Què no perdonaries? No seria coherent amb les meves creences  si no perdonés.

6. Quin creus que ha estat el teu major mèrit? Jo no diria mèrit, però sí força de voluntat. Ajudant persones amb problemes de salut. Aconseguir millores sanitàries i ajudes per a diferents associacions. Crear a petició dels metges, l’Associació Balear de Porfíria. Participar activament en la manifestació per aconseguir l’Hospital Comarcal de Manacor, etc.

7. De quin color et veus? Depèn del dia.

8. Quin és el darrer llibre que has llegit? Historia del rey transparente, de Rosa Montero. He tingut el plaer de compartir-lo amb les companyes i company del Club de Lectura de sa Coma.

9. Un programa de TV. De ràdio sí que n’hi ha de bons. Però de televisió quins?

10. Una cançó (i artista). M’agraden moltes cançons i artistes diferents. Per exemple: Entre dos aguas de Paco de Lucia; Leia’s Song de Tomeu Alcover; Imagine de John Lennon. A més m’agrada la música clàssica en general que trobes a les bones emissores de ràdio.

11. Per posar-te un defecte… Necessito un dia sencer per fer la llista.

12. I una virtut? La que més us agradi.

13. Llepolia preferida? Els pastissos de Can Roca de Manacor.

14. Què trobes que hi sobra al Municipi?

A tot el municipi no ho sé. A sa Coma, entre altres coses, les zones verdes públiques brutes i solars privats que són un perill d’incendi, fins i tot a vegades hem de baixar de les voravies per poder passar.

15. Què hi falta? Que tots  els regidors de l’equip de govern i de l’oposició s’impliquin un poc més a la zona turística. Que és d’on surt el seu sou.

16. A quin racó del teu poble et trobes més a gust. A la platja quan surt el sol.

17. Una frase, idea o pensament final…

Compartir qualque cosa de nosaltres mateixos és créixer, renéixer, en humanitat.

Un pensament a “Coneixent na… Magdalena Ordinas Febrer

  1. Enhorabona per la gran tasca que realitzes al davant de l’Associació Balear de porfíria, tant de bo que tothom a davant d’un imprevist en lloc de quedar-se arrufat passàs a l’acció.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.