La cançó de la setmana

Aquesta setmana us present el grup que va posar de moda això del mestissatge, Mano Negra, en el qual cantava el popular Manu Chao.

Mano Negra va ser format el 1987 i durant la dècada des 90 ens va brindar un bon grapat d’àlbums (per mi, el millor seria Casa Babylon, 1994). El seu estil es defineix per la mescla de cultures, la qual cosa es pot comprovar tant en la música (toquen des de rock o punk, fins a rumbes, ska, reggae, chanson francesa o ritmes africans), com en la lletra (a pesar de ser quasi tots francesos, cantaven en diversos idiomes: castellà, francès, portuguès, anglès…). El seu discurs és a favor de la mescla de races (defensen un món sense fronteres), anticapitalista i sempre a favor dels més desfavorits. De fet, el seu nom, Mano Negra, prové d’un suposat grup anarquista que va existir a Andalusia a finals del segle XIX.

Us pos la cançó El Señor Matanza (del seu disc Casa Babylon) ja que consider que defineix molt bé l’estil del grup: lletra compromesa,  música rítmica, la veu nasal típica de Manu Chao… A més, la lletra fa referència a tots els que han provocat guerres injsutes a Amèrica del Sud, des de dictadors i polítics encoberts a guerrillers i paramilitars, per la qual cosa els personifica a tots com a  “Señor Matanza”, que tot ho controla i provoca por i kaos per allà on va.

El vídeoclip va ser rodat als carrers de Colòmbia i pretén ser realista, amb la constant i amenaçadora presència de soldats. Per cert, fixau-vos bé amb el nin de color que surt dansant al vídeo. Això sí que és ballar amb gràcia!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.