Cassolada al CEIP Punta de n’Amer

La “jornada de lluita” contra les retalles educatives convocada aquest dimarts en Balears pels principals sindicats del sector , associacions d’estudiants d’alumnes i de pares i mares,  va ser seguida al col·legi de sa Coma fent una cacerolada  durant 15 minuts en la qual van participar a més dels mestres, els pares i mares dels alumnes i també gent de sa Coma que va voler mostrar amb ells el seu rebuig a les retallades adoptades en Educació i la problemàtica (ARTIFICIAL) del tractament de la llengua catalana a l’escola.

La postura lingüística del centre és la següent:

PER QUÈ L’ENSENYAMENT EN CATALÀ

  • El nostre Projecte educatiu defensa la integració de tot l’alumnat.
  • El nostre projecte lingüístic és en Català, la nostra manera d’ensenyar les diferents llengües funciona des de 1990, amb resultats molt positius tant en castellà com en català.
  • No volem separar alumnes per qüestió de llengua, els volem junts per a que tots es puguin aprofitar de la diversitat cultural.
  • Elegir l’aprenentatge de la lectoescriptura en català és elegir que aprenguin a llegir i escriure en dues llengües alhora, elegir l’aprenentatge de la lectoescriptura en castellà és elegir que n’aprenguin només en una.
  • Començar per aprendre el castellà durant dos o tres cursos, si el projecte de centre és en català, farà que els infants no catalanoparlants, tenguin dificultats per seguir l’ensenyament a partir de segon de primària, ja que no hauran fet català i els costarà més seguir la vida acadèmica normal del centre.

2 pensaments a “Cassolada al CEIP Punta de n’Amer

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.