Crònica informal

Aquest mes no feia comptes fer la crònica del ple, perquè, com es veurà, la cosa no ho pagava. Però vet-aquí que el president de Card.cat va pegar una estirada d’orelles als editors perquè trobava que qualcú s’havia d’arromangar i, com que jo era l’únic que hi va assistir, em vaig sentir al·ludit i no em queda més remei que asseure’m davant l’ordinador i mirar d’escriure alguna cosa. Creure és criança.

Per començar, seguint la tradició, s’hi posaren més de vint minuts tard, per la qual cosa  em pensava que les del PP se n’anirien, com havien amenaçat a plens anteriors, però no en feren cap comentari i seguiren en els seus seients, almanco durant el temps en què vaig poder aguantar la sessió. Si us heu fixat, he posat “les” del PP, no “els”, i és perquè en Jaume i en Toni no hi eren, amb la qual cosa ens trobàrem amb un fet que gairebé es podria qualificar d’històric, ja que crec que per primera vegada en el saló d’actes hi havia més regidores que regidors.

En el primer punt de l’ordre del dia “Aprovació d’actes de sessions anteriors”, na Manuela, que, com sempre, va fer totes les intervencions en castellà, va introduir algunes precisions, que la secretària va anotar per traslladar-les posteriorment a l’acta definitiva. Tot i així, però, el seu grup va votar en contra, o sigui, que no estava d’acord amb el que es reflectia a l’acta. No em demaneu per què va fer les modificacions si tanmateix no hi estava d’acord, perquè no us sabria respondre.

El segon punt era per “Aprovar el Compte General de 2011”. Aquí na Manuela es va embarcar en una sèrie de disquisicions sobre si la despesa pública havia augmentat en lloc de disminuir, posant un esment especial en els préstecs i la telefonia, i a tot quan deia ho il·lustrava amb euros i ho traduïa a “antigues pessetes”. Si he de dir la veritat em va embullar una mica i crec que al batle li va passar el mateix, perquè li va respondre que el que no podien consentir els del PP era que no haguessin de demanar dobbers a Madrid perquè les arques estaven prou sanejades, i si el Govern els pagàs tot el que els deu, podrien reduir encara més el deute que tenen amb els bancs. Na Catalina Ferrer va entrar a rotlo dient que el deute no era només del Govern actual, sinó que es remuntava al 2008 i el batle li va respondre que no parlava de partits, sinó del Govern.

En el tercer punt, “Aprovació del Text Refòs de les Ordenances Fiscals”, també hi va haver molt de renou, perquè na Manuela deia que havien assegurat que no apujarien les taxes i no ha estat així, sobretot en les escoletes i en el que fa referència als descomptes per empadronaments…

Arribats a aquest punt em vaig aixecar i me’n vaig anar a dinar, però no us penseu que tot això que heu llegit en dos o tres minuts va durar el mateix temps en el plenari: ja eren més de les dues i mitja i no semblava que la cosa hagués d’acabar per ara. Al contrari, les discussions sobre temes ja aprovats en sessions anteriors, els crits més enllà del que resultaria acceptable, el parlar tots alhora sense que es pogués prendre nota de res… i les rates que ja em sentia per dins la panxa m’acabaren de decidir i vaig trobar que ja n’hi havia prou. He de dir que per ventura en Gento havia untat feia poc la molla de la vidriera d’entrada al saló d’actes, per la qual cosa va pegar una portada que crec que va venir denou als assistents; si és així em vull disculpar, tot i que no era la meva intenció semblar que me n’anava emprenyat amb la Corporació.

Vaig quedar, per tant, sense sebre què havien acordat sobre el “Reglament regulador de l’administració electrònica de l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar” i la “Creació de la seu electrònica”, que eren els punts quatre i cinc, ni sobre els “Precs i preguntes” que segurament va fer l’oposició, però més tard em digueren que les del PP havien abandonat el saló d’actes en protesta per haver inclòs algunes mocions del PSM. I dic algunes perquè el batle va trobar que no les hi havia d’incloure totes, que per lo vist a Sant Llorenç, al contrari del que passa a altres pobles que són més escrupolosos amb la llei, és el batle el qui decideix quines mocions va a plenari i quines no.

4 pensaments a “Crònica informal

 1. Idò crec que a cada article que fa es PP a card.cat sobre els plens expliquen per què voten en contra de l’aprovació d’actes de sessions anteriors…. A veure si llegim un poc més de card.cat !!! (inclosos els articles pperos). 😉

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 2. Potser a tu et sembli lògic votar per sistema en contra del que es reflecteix a l’acta, però a mi no, què vols que et digui? De l’únic que es tracta és de comprovar si allò que ha escrit la secretària es correspon amb la realitat, no si estàs d’acord amb el que es va aprovar en el seu dia.
  I no consider una excusa que sigui per protestar perquè els plens no es gravin, perquè és mesclar ous amb caragols. Ja votaren en contra quan s’aprovà cada punt, així que ho consider una redundància.
  D’altra banda, estic d’acord amb què es gravin les sessions, així podríem repassar el que han dit els nostres representants en el saló d’actes… encara que no sé si seria prudent retransmetre-ho en horari infantil, perquè l’exemple edificantque donen moltes vegades no es pot dir que sigui gaire

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  • No era intenció discutir la lògica o no del vot del PP, només volia aclarir que, pel que recordava d’altres articles, la negativa no venia donada tant pel contingut de l’acta o els acords que recull, com semblava que es desprenia del teu article, sino pel que comentes de la gravació.

   Si em demanes la meva postura, crec que s’hauria de votar a favor de l’aprovació (sempre que l’acta respongui a la realitat, evidentment), i alhora gravaria el ple amb els mitjans del partit si l’ajuntament es nega a fer-ho. Crec que fa temps ja vaig citar un parell de sentències que amparaven la gravació de plens per part de partits de l’oposició i particulars.

   Pd…la recomanació de llegir card.cat era, com crec que és evident, una broma….

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0 (from 0 votes)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.