La setmana que entram, segons el “parenòstic”

Setmana 24ª de l’any. Hem començat el mes de juny. El mes de juny és el sisè mes de l’any segons el calendari gregorià. Té trenta dies i rep aquest nom del llatí “iunius” perquè estava dedicat a la deessa Juno.Anam directes cap a l’estiu. El temps que ens acompanyarà aquesta setmana estarà presidit pel Sol que, per cert, ens il·luminarà quinze hores manco cinc minuts. Dimecres, dia 6, hi haurà el trànsit de Venus davant el Sol que no serà visible en les nostres contrades.

La Lluna serà plena dia 4, a les 13 hores i 12 minuts en el signe de Saggitarius i aquest mateix dia es produirà un eclipsi parcial que només serà visible a Àsia, Austràlia, l’Oceà Pacífic i Amèrica.

Escugulau els alls a principi de mes i si no ho heu fet encara podeu sembrar carabassons fins a dia 11, festivitat de Sant Bernabè.

Dijous és la festivitat del Corpus que ara es celebra el diumenge següent. És una de les festivitats més importants de l’església. De fet es pot considerar com a la darrera festa de la primavera. Aquesta festa, que es celebra el segon dijous després de Cinquagesma, fou instituïda a Lieja l’any 1246 i va ser estesa a tota l’esglèsia pel papa Urbà IV, l’any 1264. A Ciutat surt la processó amb la lledània, un rosetó de flors en forma de creu. A Pollença podeu gaudir del ball de les àguiles i de la dansa de Sant Joan Pelòs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.