És que és es colmo! (que diria en Pere)

La Conselleria d’Educació????? ja ens l’ha tornada a ficar… la punyalada.

Seguint amb la seva tònica d’improvisacions i, després que el tir li sortís per la culata amb el tema de  l’elecció de la llengua, ara es treuen de la màniga una altra mesura sense informar prèviament als equips directius dels centres escolars.

Resulta que després que menys d’un 9% de les famílies triàs una escolarització en castellà pels seus fills/es en el període oficial de matrícula pel curs vinent, han enviat una carta a totes les famílies d’infantil i 1r cicle de primària per intentar, supòs, fer recapacitar alguna d’elles i que fessin el canvi de català a castellà.

El més fort de tot (a part de la legalitat del tema) és que els equips directius no han estat informats del tema en cap moment.

I el problema no ha durat més d’una setmana en arribar al centre. Avui, divendres 8 de juny, s’ha presentat una mare (que ja tenia la seva filla escolaritzada al centre) demanant explicacions sobre aquesta carta. Òbviament jo no li he sabut respondre!

Això sí,  m’hagués agradat veure en un mirall la cara de bàmbol que m’ha quedat!

Això és la imatge que vol la Conselleria que donem a les famílies que ens confien l’educació dels seus fills/es?

I és que com diria en Pere: és que és es colmo!

 

5 pensaments a “És que és es colmo! (que diria en Pere)

  1. I amb els doblers que ens ha costat enviar aquestes cartes, no haguessin pogut pagar una part de tot el que deuen a l’escola o és que només tenen doblers per fer propaganda política.

  2. Més d’un vuitanta-cinc per cent de famílies s’han decantat pel català. Les xifres canten, però ells no pareixen disposats a acceptar la derrota. No saben ni “què se pesquen”, estan ben embullats. Ho deixen tot en mans de la improvisació. Un vaixell a la deriva, sense ningú que el governi. Ai del país!

  3. Sobre això el professor Bibiloni va encunyar un terme: “esquizoglòssia” (esquizofrènia lingüística). Per cert, Pep Lluís, molt bé.

  4. No només ho han fet sense comentar-ho amb els equips directius, sinó que tampoc ho han negociat amb els sindicats quan aquest fet pot suposar un canvi amb les condicions de treball dels docents.
    Aquesta carta remet a una resolució que sembla que és il·legal perquè no té en compte la Llei de Normalització Lingüística i deixa en mans dels centres el fet d’haver d’organitzar amb els seus propis mitjans el merder que haurà creat la Conselleria. Això sí, ja ho sabem tots, el PP amb el tema de la llengua catalana no fa política.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.