La setmana que entram, segons el “parenòstic”

Setmana 25ª de l’any. Aquesta setmana entrarem a l’estació més calorosa. Dia 21, a les 01 hores i 9 minuts el Sol entrarà en el signe de Càncer i començarà l’estiu.A finals de setmana el Sol ens acompanyarà durant quasi quinze hores, en concret catorze hores i cinquanta set minuts i a partir d’aquesta setmana el dia s’anirà escurçant paulatinament fins a arribar a l’hivern, moment en que tendrem el mínim d’insolació.

La Lluna serà nova dema, dimarts, a les 17 hores i 2 minuts en el signe de Gèmini.

La festivitat més important d’aquesta setmana és la de Sant Joan Baptista. La festa de Sant Joan coincideix, si fa no fa, amb el solstici d’estiu, amb el començament d’una nova estació. Aquesta festa es produeix al voltant dels dies en que la nit és més curta i el dia més llarg.

La nit de Sant Joan és una nit màgica, de renovació, de purificació. Hi ha nombrosos mites, llegendes i creences relacionades amb la renovació. El foc té una presència important en aquest dia de festa.

A Sant Llorenç encara es pot gaudir de la dansa ritual de Sant Joan Pelut, acompanyat dels dimonis i els sonadors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.