Calaix de sastre: Afinació del LA

Acabàrem l’article anterior amb una pregunta: Quina diferència hi pot haver en afinar un instrument a partir d’un La a 440 Hz o a 432 Hz? Segons algunes teories i alguns autors, com Brian T. Collins, l’afinació actual del LA (a 440 Hz) és disharmònica amb el planeta i amb l’ésser humà; en canvi el LA afinat a 432 Hz és harmònic i segons l’autor citat “unifica les propietats de la llum, l’espai, la matèria, la gravetat i el magnetisme amb la biologia, el codi de l’ADN i la consciència”.

Una nota musical quan sona amb el LA afinat a 432 Hz fa 12 harmònics, perquè ressonen les dotze notes de l’escala musical (set notes més els sostinguts i els bemolls), en canvi amb el La afinat a 440 Hz només es produeixen 8 harmònics).

Si voleu fer la prova passau una composició musical a l’ordinador, utilitzau un programa que permeti baixar la freqüència (Audacity o Garage Band,per exemple) i passau la música a 432 Hz i cercau la diferència.

És curiós saber que els CD només tenen capacitat per emmagatzemar 8 harmònics, en canvi els DVD poden arribar als 12.

També hi a autors que consideren una fal·làcia aquestes teories. El que sí és cert és que l’Institut Schiller, que difon les idees d’aquest filòsof alemany, reclama el retorn a l’afinació a 432 Hz, que Pink Floyd afinà a 432 Hz, que Flavia Vallega també afina en aquesta freqüència, …

Aquí en teniu alguns exemples:

http://www.youtube.com/user/flaviavallega

http://www.youtube.com/watch?v=VjJr4y88qFk

http://www.youtube.com/watch?v=MbdFd93t2k0

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.