Embelliment o autoritarisme i opacitat?

En el mateix plenari hi anaren dos termes que, segons com es miri es poden considerar ben contradictoris. El tema de la “transparència i bona gestió democràtica” (que ja veurem com es gestiona) i el tema de la “peatonització” dels carrers “embellits”

Avui toca parlar d’aquest segon.

Abans de continuar, però, aclarir tres conceptes.

Primer: tenim presentada, des del 31 de maig, una instància encara sense contestar, demanant que els carrers embellits tenguin una “peatonització” definitiva, si mes no semblant a la condició que gaudeix la part corresponent del carrer Nou. Es a dir la proposta es limita a carrers del poble llorencí (es desconeix com podrien funcionar els altres del terme)

Segon: al parlar de carrers “embellits” es fa referència als carrers transformats amb l’oposició de la majoria dels veïns i amb pagament de contribucions especials, també rebutjades per la majoria dels veïns (segons referència d’instàncies presentades en el seu dia, i també sense contestar -bona gestió democràtica?-)

Tercer: el pensament i la pertinent opinió és lliure (sortosament!). Però et queda cara de bàmbol i un sentiment de frustració i indefensió quan te n’adones que altres, per vots que hagin tengut en unes eleccions, sense considerar la teva opinió, decideixen sobre el que estas obligat a pagar sense poder dir ni mu (transparència?).

Vull dir que, amb aquest tema (ni en cap dels altres) som gens asèptic.

Amb tot i amb això, em sembla una collonada i una presa de pel l’argument aportat pel Govern (GISC, PSOE i UIM) i pel PSM en el sentit de que la “peatonització” suposaria un caos circulatori.

Primer perquè dona a entendre que el que hi ha ara no ho és un caos (basta llegir l’hemeroteca de després de les senyalitzacions i del tema de la Plaça de l’Ajuntament, recordar l’arrabassament dels pilons o fer una volteta amb cotxe pel poble per conèixer-ne “l’ordre i la claredat” de la circulació vigent)

Segons perquè fer estudis ara resulta d’extrema ineficiència. ¿O es que es decideix fer sense preveure’n les conseqüències? No s’hauria d’haver previst el que podria passar?

I tercer perquè no entenc quin “caos” podria provocar un “prioritat vianants” o “circulació restringida a residents” en els carrer Pou i Rector Pasqual semblant a la que te el carrer Nou. (No es parla del Carrer Major perquè aquest no es va fer amb contribucions especials, encara que no seria de més -mai ho resulta- conèixer el que pensen els veïns

Amb base a tot això m’atreviria a fer dues propostes (si, ja se que no servirà de res!):

a.- Demanar que els temes s’estudiïn abans de debatre’ls. Ens estalviaríem doblers i la imatge que que els interessos de partit es sobreposen als interessos de la comunitat

b.- Que, si cal, en Mateu, na Maria, en Joan, i també na Dolors -d’altra banda respetabilíssimes persones amb les que m’uneix bona amistat- es passegin per altres pobles i mirin, allà on els veïns estan contents, com ho tenen resolt. I després, parlar amb els veïns dels carrers per explicar perquè es prenen unes mesures i no unes altres. No seria un símptoma de transparència?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.