La Fornal d’Espectacles i la Cia. Mov-i-ment guanyen la Beca Innovació en Cultura Popular a Girona

La beca és una ajuda per posar en marxa l’espectacle L’amor de les tres taronges, que s’estrenarà a la Fira Mediterrània de Manresa i que també es veurà a l’Auditori sa Màniga.

La companyia mallorquina la Fornal d’Espectacles, que dirigeix Joan Gomila (tant vinculat al municipi!), i la Cia. Mov-i-ments han guanyat la Beca Innovació en Cultura Popular (que concedeix la Fundació Jaume Casademont de Girona) per la seva proposta de l’espectacle L’amor de les tres taronges.

L’amor de les tres taronges forma part de l’aplec de rondalles mallorquines recollides per Mossèn Antoni Maria Alcover. La proposta de la Fornal d’Espectacles i la Cia. Mov-i-ments és crear un espectacle basat en aquesta rondalla, multidisciplinari, on es combini la narració, el gest i el teatre de titelles. L’objectiu és proposar un viatge pel llenguatge del gest com a eix central, però apostant a la vegada per la modernitat. La Fornal, que des dels seus inicis ha tingut predilecció per l’escenificació de rondalles, va escollir la de L’amor de les tres taronges perquè és una de les rondalles més universals (coneguda a tota la Mediterrània i amb el seu origen a Àsia). Per embarcar-se en aquesta aventura han escollit com a companys de viatge a la Cia. Mov-i-ments, amb l’objectiu que aquest formació (nascuda per tal de divulgar el concepte del teatre visual), desenvolupàs la vessant d’espectacle i reforçàs la partitura visual.

La beca, dotada amb 5.000 €, contribuirà a la producció i l’exhibició de l’espectacle. Enguany s’hi han presentat 28 propostes, i la de la companyia mallorquina ha estat la seleccionada. L’amor de les tres taronges s’estrenarà al mes de novembre a la Fira Mediterrània de Manresa, i immediatament després es podrà veure el 17 de novembre a l’Auditori sa Màniga de Cala Millor. Compta amb la participació de l’actriu llorencina Rosa Forteza, dels actors Alejandro Navarro i Joan Gomila, i del músic Cesc Muntaner, amb direcció de Pau Bachero.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.