La cançó de la setmana

Un dels estils que encara no he posat per aquí és el del Trash Metal (una de les branques més dures del heavy metal).  Segurament és perquè no en som un gran devot, però, com sempre, si miram les coses sense prejudicis i gratam una estona, trobam bones coses. És el cas del tema Ratamahatta, del grup Sepultura.

Com deia, el Trash Metal (i tampoc el Death Metal) són sants de la meva devoció. No perquè no els respecti (les seves melodies, ràpides i punyents, sovint són espectaculars i difícils d’executar ), sinó que perquè no puc amb la veu dels canatants d’aquest estil. La seva manera de cantar tan gurixuda mai m’ha acabat d’entrar bé a les orelles. I mirau que ho he intentat… però es veu que les coses no es poden forçar.

Per això Ratamahatta suposa  un cas a part, ja que Max Cavalera, el cantant del grup, hi canta d’una  manera diferent, menys gruixuda (a pesar que tampoc fina ni estàndard), la qual cosa fa que el tema em sigui més atractiu. Si a tot això, hi afegim potència rock, elements de música ètnica del Brasil i un vídeo atractiu fet amb plastelina, ens queda una cançó més que bona.

Sobre el grup Sepultura, cal dir que és de Brasil (a pesar que solen cantar en anglès) i els seus líders són  els germans Cavalera. Sorgiren a mitjans anys 80, però la seva època més esplendorosa va ser durant la dècada dels 90 (al meu institut feien furor entre els heavy metals). Pel que sé encara estan en actiu, però ja no gaudeixen de tanta popularitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.