Estafa o que espavilin?

Fa un parell de setmanes esclatà un escàndol de gent que havia perdut molts diners a causa d’haver dipositat els seus estalvis a fons d’alt risc.

Entre les persones que ho perderen tot, hi havia molts jubilats de més de vuitanta anys, també hi havia analfabets, que s’havien fiat massa dels seus banquers, i no eren, en absolut, conscients del risc que suposava posar els seus diners en aquells fons, ja que no els havien explicat la lletra petita que implicava aquell tipus d’operació.

Un altre cas que ara us vull explicar l’he viscut personalment. Fa dos mesos vaig renegociar la tarifa de Telefònica dels meus padrins, ambdós de vuitanta-nou anys, ja que pagaven una mitja de 70€ mensuals per unes poques cridades locals.

Com que sé com va la cosa, no vaig afluixar fins que l’operadora deixà la tarifa en una vintena d’euros mensuals. També cal tenir en compte que els meus padrins feia quasi 40 anys que tenien contracte amb Telefònica, i així els ho agraïen.

A QUANTS ANCIANS MÉS ELS ESTARAN ROBANT TELEFÒNICA?!

Amb el que he dit, no vull que se’m mal entengui, no vull dir que aquesta gent sigui estúpida, ni molt manco. Molts, simplement no han pujat al carro de la postmodernitat, molts són persones humils i senzilles que són molt més felices que la gent poderosa i rica, molts simplement no estan al corrent dels canvis vertiginosos dels nostres temps i que no es poden actualitzar sense ajuda.

Tenc la sensació de que està molt més penat per la justícia robar per menjar o protestar per a una millor democràcia que estafar milions i milions d’euros amb tarifes no actualitzades o fons d’estalvi com el que indicava abans.

Els lladres de corbata no hi pegaran de cap a la presó, per això, deman a tota la gent conscient d’aquests fraus i a l’ens públic, mitjançant treballadors socials, educadors, etc., que actuem com pertoca.

4 pensaments a “Estafa o que espavilin?

 1. L’experiència personal que he tengut amb Telefònica és bastant deplorable. A més d’haver centralitzat tota l’atenció al client a Amèrica del sud, enganen a la gent oferint contractes que són mitges veritats o directament mentides. La paraula més adient seria la de “mafiosos”. Amb això estic parlant de la gent que et telefona, la gent que he pogut tractar a les tendes que hi ha escampades pels pobles són bona gent.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  • Sí, Serafí, uns mafiosos estafadors. I per a mi, els pobres operadors que són més o manco concients de l’estafa amb la qual col·laboren, encara tenen perdó. Són els directius que planifiquen tals estafes els que se mereixen anar a la presó i, el que és més important, tornar tot el que han robat a les seves víctimes. Res més enfora de la realitat, basta mirar els senyorots d’aquestes empreses i bancs, que per tot allà on van els tracten com a déus.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0 (from 0 votes)
   • El que és pitjor és que, aquests senyorots que anomenes, moltes vegades són familiars directes de polítics o polítics. En teoria els mateixos polítics que haurien de mirar per tots nosaltres, no?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
 2. Jo també tenc una experencia similar; Vos cont; Jo tenc Telefon fixo, i mobil, i es meu fill tambe´te mobil; Un dia mirant un factura de se telefonica maldement jo sabes que cada mes, pagava, entre, Telef, Internet i altres, de setante quatre a vuitante Euros, i com en es fixo no le empleam un pic cada mes,vaig tenir un bon moment i les telefon perquè me donin de baixe es fixo, començen per amenesar-me en so internet, cosa molt estiimulant per jo poder discuti més, seguirem per ofertas, i seguirem; Be, per no allerga, més; Acabarem en un preu entre Telefon, internet, i altres entre quarante i cincuante Euros. De això se fan encara més grossos es lladres de corbata, i si no mos hi enfrontam, mos torneran baija en es cul de sa jerra,

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.