La cançó de la setmana

Un home conegut com “el camaleó” és molt mal de definir ja que, com el pseudònim dóna a entendre, ha tengut moltes etapes musicals (i no tant musicals) i ha representat molts de personatges. Així i tot, intentaré fe-ne un perfil més o manco ajustat ja que un gran de la música com David Bowie mereix estar en aquesta secció.

David Robert Jones (aquest és el seu nom vertader) és un cantant i compositor britànic de pop sotisficat i sovint ultramodern. La psicodèlia, certa elcectrònica, intel·lectualitat en les lletres i personatges ficticis dels quals es disfressa als seus concerts i vídeoclips, són marca de la casa. Va començar a la dècada dels setanta amb un estil molt innovador per aquell temps (per mi és la seva etapa més interessant) i encara avui en dia continua en actiu. També ha provat sort en el món del cinema (potser el recordareu com a intèrpret de Just a Gigolo, Labirynth o Twin Peaks, la pel·lícula), però sobretot se’l coneix per la seva faceta musical.

Jo avui vos present Space Oditty (1969), una de les seves primeres cançons, en la qual David Bowie s’inventa un més dels seus personatges (per alguna cosa és “el camaleó”); en aquest cas Mayor Tom, un astronauta fictici que entra en una espècie de depressió durant la seva missió. Els rumors diuen que va ser escrita per a coincidir amb l’aterratge a la Lluna de l’Apolo 11 (més a manco varen coincidir en el temps). No sé si és vera, però el cas és que la BBC va usar la cançó en la cobertura de l’allunatge (arribada d’una nau espacial a la superfície de la Lluna) de l’Apolo 11.

 

Un pensament a “La cançó de la setmana

  1. Retroenllaç: La cançó de la setmana | card.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.