Quídam

Ja coneixereu la meva afició pel setè art a partir de la secció “Moments de cinema” que de tant en tant public en aquesta revista. Resulta, idò, que a part d’un espectador empedernit, també som director o guionsita d’alguns projectes cinematogràfics (si no és molt agosarat definir-ho així).

I aprofitant que per Nadal (si no hi ha res de nou, ja que això del cinema amateur és totalment imprevisible) en Rafel Gómez Oliver, el meu company d’aventures i més conegut per ser el conductor del programa d’IB3 Tira, Tira, i un servidor, Pau Quina Jaume,  estrenarem el nostre nou projecte (encara no vos diré de què tracta… però sí que és un documental), volem donar a conèixer els nostres treballs previs a través d’aquesta gran plataforma que és Card.cat. Com a primer plat, us deix el primer curtmetratge que realitzàrem, ara ja fa bastant de temps: Quídam.

Si miram al diccionari, quídam vol dir  “Persona el nom, la condició, etc., de la qual s’ignora o no es vol dir”. I precisament d’això va el curt: d’un personatge enigmàtic del qual no sabem res i que a poc a poc ens va contant la seva vida. Al final ja veureu que és algú molt més proper del que pogués semblar al principi… De fet, mentre llegiu aquestes línies segur que el teniu ben a prop.

Esper que us agradi, a pesar que ara, vist uns nou anys després de la seva realització, not molts errors de principiant (o senzillament és que no hi ha més). Per la part que em correspon (sobretot la de guió ja que en Rafel es va encarregar més de la part tècnica), consider que el text és molt millorable ja que massa aviat ja s’intueix de quin personatge estam xerrant i el misteri es perd pel camí. En canvi, la part de realització i imatge trob que va sortir més potable (aquest gra de cinema que té la cinta li dóna una imatge molt cinematogràfica, gràcies sobretot a la càmera  de 16 mm que empràrem). Així i tot li tenc un especial estima per ser el primer treball que férem junts en Rafel i jo (associació la qual avui, per sort, encara perdura).

Res més. Senzillament donar les gràcies a tota la gent que participà en el curtmetratge de manera desinteressada i sobretot a l’actor principal, en Manel Tubert, gran actor mallorquí de teatre que ens va deixar fa uns anys.


Fitxa tècnica 
TÍTOL: Quídam

DIRECTOR: Rafel Gómez Oliver

ACTORS: Manel Tubert
Miguel Vilaplana
Aina Garau
Francesc Covas
Pedro Victory
Maria Francisca Gelabert
Mari Luz Domínguez

GUIÓ: Pau Quina Jaume

DIRECTOR DE FOTOGRAFIA: Rafel Gómez Oliver

DURACIÓ: 5 min. aprox.

FORMAT: 16 mm

Un pensament a “Quídam

  1. Retroenllaç: La força de la imaginació | card.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.