17 d’octubre: Dia internacional per a l’eradicació de la pobresa

El 22 de desembre de 1992, la 93ª sessió plenària de l’Assemblea General de les Nacions Unides aprovà declarar el dia 17 d’octubre com a dia internacional per a l’eradicació de la pobresa.La idea era la de promoure una major consciència sobre les necessitats d’eradicació de la pobresa i la indigència a tots els països i, en particular, als països en vies de desenvolupament.

L’Assemblea del Mil·lenni de les Nacions Unides de l’any 2000, cimera dels caps d’estat i dels caps de govern, es va comprometre a reduir a la meitat, fins a l’any 2015, el percentatge de persones que viuen en la indigència ( aquelles que tenen ingressos inferiors a 1$ diari).

Les xifres són brutals: 1.200 milions de persones viuen en situació de pobresa extrema al món. A les Illes Balears, les organitzacions no governamentals del sector han xifrat en 271.000 les persones que sobreviuen amb menys de 30 euros al mes. Aquesta xifra suposa un 25% de la població (una quarta part!!!) i, mentrestant,  les polítiques desenvolupades pels governs, el banc mundial, el fons monetari internacional i el banc central europeu només fan que afegir al banyat.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.