Mossèn Alcover, el caçador de les paraules i les rondalles

El proper dia 6, dimarts, a les 20 hores, a la biblioteca de Sant Llorenç, en Pere Morey ens parlarà de mossèn Alcover i les rondaies.

L’Obra Cultural de Sant Llorenç ha convidat en Pere Morey per parlar d’Antoni Maria Alcover i la seva obra en el 150è aniversari del seu naixement. El títol de la conferència és:” Mossèn Alcover, el caçador de les paraules i les rondalles”. En Pere Morey ha treballat el món de les rondaies i ha publicat “Rondalles pels qui les saben totes”, “Rondalles pels qui els agrada la història”, “La ciàtica de mossèn Blai i altres rondalles picantetes”, “Rondalles pels qui els agraden blanques”, …

Vos hi esperam !

CARTELL Conferència

 

 

 

 

5 pensaments a “Mossèn Alcover, el caçador de les paraules i les rondalles

  1. Que dirán ? que el creador de les RONDAYES mallorquines era un procatalanista , pobre mossén alcover, que s’han falsificat de coses d’ell. Meam si vos mirau un poc ses RONDAYES i voreu ses diferencies entre un mallorquí que no l’han deixat progressar i es ” català ” d’ara

  2. No sé què dirà el conferenciant, però sé el què deia mossèn Alcover sobre la llengua i la nació, perquè ho he llegit:

    “1. Unitat de l’idioma.
    La nacionalitat catalana. ¿Ho som nosaltres una nacionalitat, diferent de la castellana, de la gallega, de la vasca?
    I prou que hu som, per més que qualcú, sols de sentirho, tregui foc p’els ncaxals, i mos tiri carrerons de llamps i pestes, que, grácies a Déu, no mos tocarán ni un fil de roba, perque mos abriga una corassa incontrastable: la fonda convicció del nostre dret i la seguredat del nostre triunf definitiu.
    Prou que hu som una nacionalitat; en tenim tots els síntomes, distintius i carácters. Tenim l’idioma”.
    Antoni Maria Alcover. “Per la llengua”

    • Perquè Antoni Maria Alcover pronuncià aquestes paraules a una conferència titulada ¿Què’s el nostre regionalisme?, pronunciada i editada l’any 1908, o sigui publicada quan mossèn Alcover era ben viu. Coneixent el seu caràcter, estic segur que hagués remogut cel i terra per aclarir les seves paraules si haguessin publicat una cosa que ell no havia dit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.