Moments de cinema

Sempre està bé que de tant en tant surti algun artista mallorquí per aquesta secció ja que en el món del cinema tenim més directors de la terra que no ens pensam: Agustí Villaronga (Pa Negre és una obra d’art), Daniel Monzón (La celda 211, tres quarts del mateix), Toni Aloy (El celo, gravada a Raixa, no va tenir l’èxit que es mereixia)  o l’artista d’avui, el bunyoler Toni Bestard, que fa poc va estrenar el seu primer llargmetratge, El perfecto desconocido. No obstant això avui preferesc centrar-me en un dels seus magnífics curtmetratges: Equipajes.

Interpretat per Xisco Segura (segur que el coneixeu d’alguna sèrie a IB3 o del teatre) i l’interessant Natalia Mateo, el curtmetratge, de només 10 minuts, és una sarcàstica història sobre l’ambició  humana i l’orgull a partir del tema de l’aposta (“fer unes mecions” que deim per aquí).

Però no us vull desvatllar res més de la trama, sinó que és millor que la degusteu vosaltres mateixos. Només us deman que us fixeu que ben gravat que està (la càmera sempre grava des de l’angle adequat) i la bona feina dels actors, que saben mantenir la tensió en tot moment. Potser el final sigui un poc previsible, però no espenya el gran treball que hi ha darrere aqueste petita joia mallorquina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.