Tren de Llevant. Reunió dels batles amb el Govern

El president Bauzá i el conseller Company es reuniren ahir, dia 14, al Consolat de Mar, amb els batles dels ajuntaments de la zona de Llevant afectats per la paralització de les obres de la línia del tren Manacor-Artà. Hi han assistit els batle d’Artà, Jaume Alzamora; de Capdepera, Rafel Fernández; de Sant Llorenç des Cardassar, Mateu Puigròs, i de Son Servera, Josep Barrientos.

Segons la informació a la que ha tengut accés card.cat, les postures no s’han mogut gens ni mica: El govern presidit per Bauzá no estima prioritari el projecte. Els alcaldes mantenen que el Conveni signat s’ha de complir i acabar el que es comença, ja que en l’actualitat els seus municipis estan dividits pel traçat del tren, a més no és comprensible deixar de banda un projecte on s’han invertit desenes de milions. Madrid ha de complir amb els anuncis publicats al BOE, els quals són d’obligat compliment
El president del Govern, José Ramón Bauzá i el conseller d’Agricultura, Medi Ambient i Territori, Biel Company, mantenen que el tren tram no és una alternativa de transport públic factible en aquests moments. La trobada, que havia de servir per conèixer què farà el Govern amb les obres paralitzades de la línia entre Manacor i Artà, va acabar amb un mal gust de boca.
Tant Bauzá com Company van demanar paciència als alcaldes, a l’espera que en els pressupostos de l’Estat s’incloguin finalment partides estatutàries per pagar als expropiats i a les empreses encarregades dels treballs ja fets. Van explicar que ni Balears ni Canàries poden optar als 25.000 milions d’euros establerts per Madrid per a la inversions ferroviàries.

Sembla mentida que Balears, que aporta un 13% del seu producte interior brut a l’Estat, 3.500 milions cada any, no tengui dret a rebre cent milions d’euros que bastarien per acabar les obres del tren. D’això alguns en diuen espoli i d’altres, robatori.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.