La cançó de la setmana

Si algun cantautor recent ha estat capaç d’arribar al gran públic i vendre àlbums al mateix nivell que les primeres espases de la música comercial, ha estat Joaquín Sabina.

Les seves lletres no són les de l’habitual cantautor social amb càrrega política (Raimon, Serrat, Lluís Llach…)  sinó que són més urbanites, quotidianes i burlesques. Això, afegit al fet que s’ha apropat a estils populars com el pop o el rock, potser hagi ajudat que l’èxit de Sabina hagi estat superior a altres cantaurors contemporanis.

Personalment consider que té composicions millors que d’altres, però és un artista de cap a peus i la popularitat que ha obtingut no ha devaluat la seva proposta. A més, té un tret fonamental per a qualsevol cantautor: els seus textos també funcionen separats de la melodia, és a dir independentment (de fet ja ha publicat alguns llibres de poemes).

Us deix una de les seves cançons més aconseguides (pel meu gust) i que demostra que Sabina és tot un trobador urbà, capaç d’unir bona melodia amb lletres poètiques  properes al llenguatge i l’argot del carrer.  Amb tots vosaltres teniu 19 días  y 500 noches, que segons Sabina és el que tarda un home a oblidar una dona (en la diefrència numèrica que hi ha entre els dies  i les nits és bastant sarcàstic el bo de Joaquín) i amb la lletra subtitulada perquè la pogueu apreciar tranquil·lament.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.