Qui dia passa… any empeny

Després d’una temporada de descans torna el Parenòstic i ho fa en un dia molt adequat, el dia de la fi del món, segons la profecia maia. A l’hora d’escriure aquest article no hi ha cap indici d’aquest cataclisme i això que els països situats més a l’Est, per allà on surt el Sol, ja han passat l’hora fatídica: 21.12.12 a les 12:12. Avui, a les nostres contrades, el Sol ha sortit devers les 8 i 7 minuts del matí i es pondrà a les 17:30. Poques hores de Sol. De fet estam en un dels dies en què la foscor de la nit guanya de molt a la claror del dia. És el solstici d’hivern, o sigui el moment en què el Sol es troba més al sud.

Avui a les 12 hores i 12 minuts el Sol entrarà en el signe de Capricornus i començarà l’estació hivernal.

Al calendari dels nostres padrins, avui era la festa de Sant Tomàs, dia de fira important per anar a comprar la porcella o l’indiot per menjar el dia de Nadal. El refranyer ens ho recorda: “Per Sant Tomàs, agafa la porcella pel nas”.

Entram a les festes de Nadal:Matines, dinar familiar i segona festa. Dies d’alegria i de compartir.

Molts d’anys a tots!

 

Un pensament a “Qui dia passa… any empeny

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.