Convidada jornada informativa del programa SICTED a l’Auditòrium Sa Màniga

L’ Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar, conscient de la importància del sector turístic en el nostre municipi, va signar un conveni de col·laboració amb la conselleria de Turisme i Esports del Govern de les Illes Balears per implantar el Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinacions (SICTED).

 El SICTED és un projecte de millora de la qualitat dels destins turístics promogut per la secretaría general de Turismo  i la Federación Española de Municipios y Provincias, FEMP, que cedeix la metodologia de feina a la conselleria de Turisme i Esports, que treballa amb empreses i serveis turístics de fins a 30 oficis diferents i que influeix en l’experiència i satisfacció del turista que visita el nostre municipi.

 Es basa en l’aplicació d’un manual de bones pràctiques, que varia segons l’ofici. És un model participatiu que exigeix de les empreses i serveis un compromís amb la qualitat turística del destí, i ofereix un pla de formació de vàries sessions, una plataforma informàtica de gestió, visites d’assistència tècnica, grups de feina integrats per representants de l’administració pública i el sector privat, avaluacions contínues, i que culmina, si escau, amb la distinció de Compromís de Qualitat Turística.

D’altra banda, la Llei 8/2012, de 19 de juliol, del turisme de les Illes Balears, estableix que tots els establiments, activitats i empreses hauran de superar un pla de modernització permanent, que consistirà en la superació d’algun dels plans de qualitat homologats o reconeguts per l’administració turística competent en matèria de planificació i ordenació.

La simplicitat d’implantació del SICTED, així com el seu cost reduït, el converteix en una alternativa a tenir en compte donat que proporciona, a més dels avantatges i millores evidents que ofereix qualsevol pla de qualitat, el compliment amb la llei ja esmentada.

Per tot això vos convidem el proper 29 de gener, a les 12.00 h, a l’Auditori de Sa Màniga, a Cala Millor, a una jornada informativa, on us explicarem en què consisteix el programa SICTED, les novetats per l’any 2013 i la necessitat d’implementació de plans de qualitat d’acord amb la nova llei, així com intentarem resoldre tots els dubtes que tingueu al respecte.

Per a més informació us podeu adreçar al web www.calidadendestinos.es  o  mmelia@santllorenc.es

Rebeu una salutació ben cordial,

Nicolás Bordal García, regidor de Turisme, Comerç i Seguretat ciutadana

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.