Torrada i ximbombada de la 3ª edat de Son Carrió

El diumenge, dia 27 de gener la 3ª edat de Son Carrió ha aprofitat les llonganisses i els botifarrons de les matances per fer una torrada al poliesportiu, la novetat d’enguany però, ha estat la ximbombada de després de dinar, cançons típiques de ximbomba i dels darrers dies, regades amb herbes dolces, ja que s’atraca la quaresma. També han cantat cançons i codolades antigues que m’han transportat a la infància, cançons que feia anys que no escoltava i  que m’han despertat una recança envers els meus pares i padrins i unes ganes boges de recopilar-les a una plagueta per a no perdre les arrels. Una d’aquestes codolades, del segle XIX, tracta de les castes de pomes que hi ha; una altra cançó mescla el català i el castellà, el que demostra que a Mallorca ja es jugava amb les castellanades del llenguatge català molt abans dels Ossifar. “Esta noche ha plogudo i los campos estan mollos i para venir a verte me he enfangado los jonollos…” També sabem fer befa de les coses i treure’n la part còmica malgrat els castellanitzants de torn. D’això aquí en deim, enriure-se’n del ball i del sonador.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.