Qui dia passa, any empeny

La notícia d’ahir va ser la renúncia del Papa Benet XVI. Els mitjans de comunicació feren menció a que feia quasi 600 anys que un papa no renunciava. El darrer en fer-ho va ser Gregori XII que va ser papa entre els anys 1406 a 1415.Gregori XII va viure el Cisme d’Occident que provocà que hi hagués tres papes al mateix temps: Gregori XII (el papa de Roma), Benet XIII ( el papa d’Avinyó, conegut com el Papa Luna que havia nascut a Illueca, Saragossa) i l’antipapa Joan XXIII, que no s’ha de confondre amb el papa de Roma que exercí el papat entre els anys 1958 i 1963.

Abans del papa Gregori XII havien renunciat altres papes: El papa Climent I (segle I), el ppa Poncià (segle III), el papa Silveri (segle VII), el papa Benet IX (segle XI), el papa Gregori VI (segle XI), el papa Celestí V (segle XIII).

 

2 pensaments a “Qui dia passa, any empeny

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.