Relat (Capítol 2)

Les possessions es componien del Senyor que per norma general solia viure a Ciutat (Palma o Barcelona) i tenien el seu home de confiança al que solien anomenar com a l’amo de la finca.

L’ amo, tenia la missió de governar la finca formant la plantilla necessària. Per Pàsqua el senyor solia venir a matar el bè i molts ja se’n duien les panades fetes.   A la possessió li tenien sempre preparat el gall més profitós del galliner per si un dia tenia un caprici o un compromís.  Sempre hi havia una porcelleta per endur-se-la a Ciutat.                                                                                                                            A l’estiu una beurada i uns filats nous, a on no hi mancava aigua de tot l’any i a on només i on només hi caçava ell i el cà. Quan es decidien en dues o tres caçades agafaven tot el que volien. També els hi guardaven un bocí pla i net per cercar esclata-sangs.

En ser temps de matances, com és natural, les feien a la possessió. En solien fer unes per endur-se’n carn, sobrassades i demés porquim, i unes altres per convidar els amics o  els compromissos. Tot això mentre els missatges berenaven i sopaven de sopes de verdures. Aiximateix al migdia els hi solien treure sobrassada i formatge.

Continuarà…

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.