Qui dia passa, any empeny

Avui es celebra la festivitat de Sant Josep, espòs de la Verge Maria, natzarè, pare putatiu de Jesús, patró dels fusters, dels enginyers i de l’Església Universal, advocat per a una bona mort. És el patró de s’Alqueria Blanca i de Sant Josep de sa Talaia.
Demà, a les 12 hores i 2 minuts el Sol entra en el signe d’Àries i comença la primavera.
Estam de ple dins el que antigament es coneixia com a setmana de passió. Diumenge passat, V diumenge de quaresma, va ser el diumenge de passió i tal dia com ahir es coneixia com a dilluns de passió. Aquesta setmana l’església es vestia de dol. L’altar major vestit amb una tela negra grossa que cobria tots els sants i ses vexil·les exposades que eren ses banderes que duien impreses ses imatges de la Passió del Senyor.
Aquesta setmana desembocarà en el divendres de dolors, dia en que fan festa les Dolors i Lolas, en el dissabte de Rams i en el diumenge de Rams o dia del Ram. El dissabte d’aquesta festivitat solia ser costum anar a cercar una carretada d’olivera per poder fer els rams que s’havien de beneir l’endemà. Les monges tancades solien preparar les palmes que lluirien en la processó el bisbe, els canonges de la seu i les autoritats civils i militars.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.