Ruta de Pedra en sec: Pollença-Capdellà

Tres herois van emprendre dia 4 d’abril des de Pollença la famosa Ruta de Pedra en Sec, tot i que no l’acabàrem a Andratx, sinó a una de les variants del GR221, a Capdellà. Aquests tres personatges són uns “héroes”.

1r DIA: POLLENÇA – LLUC – TOSSALS VERDS

La primera etapa fou de les més dures ja que s’havia de pujar un desnivell d’uns 1.000 metres entre Pollença i el refugi de Tossals Verds. Uns seguidors d’aquests “héroes”, els acompanyaren en el primer tram de la ruta fins a Lluc per donar-los el seu recolzament…i fer un bona arrosset brut a Lluc. Després ens acomiadàrem i, aquests tres intrèpids aventurers continuaren cap a Tossals per les Voltes del Galileu, seguint el camí marcat pel GR221.

 

2n DIA: TOSSALS VERD – SÓLLER – DEIÀ

La segona etapa també fou molt bonica i el bon temps acompanyà quasi tot el dia. Des de Tossals Verds, enlloc de tornar enrere pel GR221 per enllaçar amb l’estany de Cúber i continuar pel barranc de Biniaraix, hi arribàrem a través del Pas Llis que comença també des dels Tossals i fa poc que han acabat la seva senyalització. Des de Biniaraix, anàrem a Sóller i d’aquí fins a Deià per la ruta del GR221.

 

3r DIA: DEIÀ – VALLDEMOSSA – PORT DES CANONGE – BANYALBUFAR – ESTELLENCS

L’etapa de dissabte dia 6 d’abril fou la més accidentada de totes. Les previsions amanaçaven pluja i des de que ens aixecàrem per emprendre ruta aquesta aparegué en força fins a prop de migdia. Aquest contratemps implicava no poder fer la ruta fins a Valldemossa ja que a dalt del Caragolí i el camí de l’Arxiduc no aturava de ploure i de bufar en força el vent. Aquests tres aventurers, com que tenen molt de seny acceptaren l’oferta del guarda del refugi per acompanyar-nos fins a Valldemossa. Així que aquest dia ens botàrem aquest tram i iniciarem l’etapa des de aquest poble. Enlloc de continuar pel GR221, gràcies a les indicacions d’aquest guarda caminàrem en direcció al Port de Valdemossa per carretera i el cap d’uns 2 km, en arribar a la Urbanització George Sands ens hi endinsàrem per continuar un camí arran de la costa que ens va dur al Port des Canonge (cal dir que no hi ha senyalitzacions i ens perdérem una mica en més d’un ensurt). Llavors, continuàrem pel Camí des General fins a Banyalbufar i, seguidament, per carretera, fins a Estellencs. El tram GR221 Banyalbufar – Estellencs està tallat per sentència judicial a l’espera d’una resolució davant el fet que un propietari ha tallat el camí i no deixa passar els excursionistes. Una altre opció era voltejar per la finca pública de Planícia, però ja era l’horabaixa i no teníem temps de tornar-nos a perdre.

 

4rt DIA: ESTELLENCS – ESCLOP – CAPDELLÀ

La darrera etapa fou la més curta. Només caminàrem unes 5 hores. Seguírem la variant de ruta GR221 d’Estellencs a Capdellà que passa per la muntanya de l’Esclop (926m) i les cases des Galatzó i si hom vol caminar una mica més sempre es pot desviar cap el cim del Galatzó. Aquest tros cau molt enfora del nostre municipi i no record haver-hi passat mai abans i el trobàrem molt bonic. Cal incidir que aquesta variant està molt ben senyalitzada. Altres dues variant per acabar la ruta GR221 (o iniciar-la si es fa des d’aquesta banda) serien Andratx o Sant Elm però la senyalització d’aquestes no és completa i el risc a perdre’s és major. La ruta que passa per La Trapa i acaba a Sant Elm seria la més llarga de totes per extensió ja que arribam a l’altra punta de l’illa.

2 pensaments a “Ruta de Pedra en sec: Pollença-Capdellà

  1. Excursionistes de tele. Feis veure que caminau tot el dia i resulta que dormiu en un hotel on se us serveix un barnús blanc immaculat. Què era per la sauna?
    Així qualsevol!

  2. Lluc t’has superat!!!
    En primer terme per la gran excurssió… espectacular!!!
    I també per aquest reportatge fabulós que ens has regalat. Ets un CARACK!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.