No ens tracten a tots igual

Record que una vegada en una notícia de Card.cat (enllaç) hi va haver algun comentari que es queixava  de la poca mobilització dels professors per protestar davant el Govern, en comparació amb la dels metges, els quals sí havien aconseguit avançar en les seves reclamacions. Jo ja vaig avisar que aquest èxit no depenia només de com et mobilitzaves, sinó de qui es queixava (no creia que els metges haguessin protestat més que els professors; de fet, ja he començat a sentir que els professors “sempre estem igual”, “que som uns vagos“… per la qual cosa he de suposar que no ens hem mogut tan poc).

Al final arribava a la conclusió que els governants  no ens escolten a tots de la mateixa manera quan ens queixam. I que l’important és sobretot qui protesta i no com. En resum,  i  perquè ens entenguem, fan més cas a qui té la pella pel mànec (en el nostre cas; metges, hotelers, grans empresaris…) que no a la resta (professors, bombers, policies, jornalers…). I això s’ha corroborat amb la més que possible llevada d’impostos als grans empresaris.

Els metges tenien l’avantatge de tenir com a moneda de canvi la salut de les persones (que no és broma) i aviat aconseguiren que el Govern retrocedís; dels hotelers basta recordar aquelles no tan llunyanes dates de l’ecotaxa i  amb quina força la llevaren del mig  (i, per cert, que bé que ens aniria ara que vénen mal donades); i els  grans empresaris, als quals el PP havia insinuat de posar nous impostos (d’envasos, grans superfícies, i cotxes de lloguer), els ha bastat quatre fotos al diari (ni tan sols han hagut de fer una simple pancarta) perquè no només es repensin de posar aquests tributs (ja us puc preconitzar que no els posaran o els transformaran en una rialla del que havien de ser), sinó que fins i tot han aconseguit que llevassin el conseller Aguiló (teòric creador d’aquests nous impostos) i que aquest quedàs com el dolent de la pel·lícula. En canvi, els professors pintam ben poc per a un Govern que no aposta gens per a una educació de qualitat.

I alertau… no dic que tota aquesta gent que he esmentat no tengui dret (o raó) a l’hora de protestar i defensar els seus interessos; només dic que malauradament en política no es tracta a tothom per igual. I si  no recordem les sàvies  paraules del cèlebre  Jaume Matas que així ho confirmen:

9 pensaments a “No ens tracten a tots igual

 1. Fas referència, Pau, com a mèrit aconseguit pels hotelers, a la destitució del conseller Aguiló. No crec que fos una de les fites marcades en l’ itinerari de les reinvindicacions sectorials. No obstant això, t’ha faltat remarcar que no fou l’únic substituït de l’executiu, i que,  entre d’altres que han seguit el mateix destí, també hi trobam el conseller d’educació. Així podem dir que tant hotelers com els que han encapçalat les protestes en l’àmbit educatiu, en aquest punt, han aconseguit el mateix resultat. No crec que en cap des dos casos sigui un triomf. Dubt que cap dels dols consellers protagonitzassin la iniciativa ideològica de les propostes de les seves conselleries, i no crec que pasin a ser més que ‘cartes cremades’ pel President i, en conseqüència, el canvi de noms no alterarà les polítiques del govern.

  Comentes també que el Govern s’ha replantejat els nous tributs als hoteleres. En el mateix sentit, encara que es tracti d’una administració diferent, el Consell de ministres va aplaçar l’aporvació de la llei d’educació. Ja sé que no és el que es demanava, però no conta això com a resultat encara que mínim de les mobilitzacions educatives? Si els computes com a fites aconseguides per a altres sectors, encara que tampoc hagin aconseguit íntegrament el que demanaven, perquè no ho computes en l’àmbit de l’educació?

  • Primer de tot… benvingut de nou Libèl·lula. Ja començàvem a trobar-te a faltar.

   T’intentaré contestar punt per punt:
   – Dius que els conselleres no protagonitzaren les propostes, sinó que eren propostes del Govern… i jo no ho desdic en cap moment. De fet per alguna cosa dic irònicament que Aguiló era “teòric creador d’aquests nous impostos” (només teòric) i que l’han fet quedar com el dolent de la pel·lícula. I te puc assegurar que no, que malauradament les polítiques del Govern no crec que canviïn.

   – Sí que és vera que el conseller d’Educació també ha estat destituït. La diferència és que un (Bosch) ho ha estat, segons la meva opinió, no per la pressió dels mestres sinó que per no seguir els paràmetres fixats per Bauzá al cent per cent, per ser massa dòcil i l’altre, Aguiló, només ha estat qui ha pagat els plats bruts davant la pressió dels empresaris, no per desavinences amb Bauzá. És la meva opinió sobre l’assumpte i per això no compar els casos de Bosch i Aguiló ja que no els veig igual. En un cas la pressió ha funcionat (empresaris) i en l’altre no, però l’han llevat per no seguir bé els paràmetres imposats per Bauzá (tria de llengua escolar, llaços que no han estat del tot llevats del centre, reconeixement del català… això darrer confirmat a la següent entrevista a Bauzá http://www.diariodemallorca.es/mallorca/2013/05/05/reducir-administracion-publica-eliminar-personas/843458.html.

   – Tu dius que la llei d’educació s’ha aplaçat. Sí que és vera, però només uns dies… tan pocs que avui mateix ja s’aprova, mireu si no a http://sociedad.elpais.com/sociedad/2013/05/17/actualidad/1368776308_306190.html
   La mateixa notícia explica que el retard no té res a veure amb la pressió popular rebuda (tant de bo…) i que no es canviarà gens. La llei dels impostos, en canvi, a part d’ajornar-se vol ser canviada o fins i tot eliminada. Per mala sort no és el cas de la llei d’educació ( si ho fos, no hauria tengut la necessitat de fer aquest aritcle)… Això sí, no hi ha res oficial, i com dic a l’article aquesta possible rebaixa als impostos dels grans empresaris és una premonició meva. Si no es compleix, quan sigui l’hora pots fer-me un comentari i rectificaré així com toca. Però em sembla que no en tendràs ocasió…

   Almanco els escolten i es replantegen les coses. A nosaltres ni això….

   • Gràcies per la benvinguda. Me pareixen perfectes tots els arguments que sostenen la teva opinió. Tant és així que no te’n rebatré cap ni un, encara que en certs aspectes mantenc una opinió diferent a la teva, tal i com he esmentat, malgrat provenguin dels mateixos fets objectius. Si haguessis inclós la teva opinió sobre aquests dos aspectes, segurament no hagués fet cap afegit al teu article. El que no m’acabava d’agradar era el silenci sobre aquests aspectes directament relacionats amb el que xerraves, i el dubte de que fos un silenci interessat i no argumentat.

 2. Sa Dreta esta per aconsegui que es pobres sian més pobres, i es rics més rics, jo de esprimer moment ja vaig ductar que posaen un impost en empresaris, fins que vaig entendre com en es fi seguiam pagant nosaltre, es Poble trabaiador, es bons de controla; En es rics les neseitan per ses subvencions i ses comisions. Ses nostres lleis esta fetas perquè de es rics no pagui ningu; Sempre hi ha una llei que diu si ho gastas en es teu benifisi, te desgrevara, Com? una Empresa per exempla hotelera, fa benefici, si ho inverteix en so fer un altre hotel, sa ha fet quebres; lo tris es que se fa se hotel e se altra part del mon,Impots ha pagar alla, personal de allá, material de allá, manja de allá, cla, com es hotels tot, i aixì mos va se crisis i es paro; Ningu paga. Això ve ha conte per se asunto de ses dimisions, o desplesements de es conseies, perquè trenquils, segueixen ben colocats i cobrant tant com antes.

 3. El temps m’ha donat sa raó i avui s’ha confirmat: el Govern finalment elimina els impostos verds a les empreses.
  És el que deia: no ens tracten a tots igual. N’hi ha q amb una simple roda de premsa (empresaris i hotelers) aconsegueixen el que volen (que els llevin els impostos) i d’altres com els docents ni amb manifestacions ni amb vagues ni res, ni tan sols ens escolten. Uns amb tan poc, i d’altres…

  Per cert això (l’impost verd) sí que li és igual no complir-ho al senyor Bauzá a pesar d’haver-ho promès. No deia (amb el TIL) que sempre complia allò que deia?
  Com diria es professor frustrat: Jo no entenc res!!! I que hi ha algú que ho entengui?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.