La cançó de la setmana

Diré la veritat: feia comptes posar Radiohead com a cançó de la setmana, però un grup igualment indie i més jove, Vampire Weekend, han tret recentment un àlbum, Modern vampires of the city,  i l’he trobat realment brillant. Per això avui preferesc mostrar-vos aquesta banda  i ja deixaré els també genials Radiohead per a més endavant (que sempre hi som a temps).

Vampire Weekend són uns joves de Nova York  que van començar a sonar de manera independent per la xarxa (aquesta és  la màgia d’Internet) i la seva música s’escampà per tot el planeta fins que una discogràfica, amb molt bon criteri, apostà per ells.

El seu primer àlbum, homònim (2008), va suposar tota un cop d’aire fresc per al pop del moment, gràcies al seu so nítid amb certs perfils africans. Després confirmaren el seu èxit amb Contra (2010), a pesar que per mi sigui el seu treball més fluix ja que es limitaven a repetir fórmula. Ara amb el tercer disc renoven so i al seu reconegut estil afegeixen algun tret electrònic i postproducció prodigiosa. Una bona manera de renovar-se… Recoman que us faceu amb aquest darrer treball.

Jo, però, he tornat als seus inicis per presentar-vos la banda i m’he decidit per A punk, un dels primers singles  de Vampire que mostra molt bé el seu peculiar pop. El vídeo és curt (no dura més de tres minuts) i bastant divertit.

Un pensament a “La cançó de la setmana

  1. Retroenllaç: La cançó de la setmana | card.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.