LSG – La declaració/2

Un paràgraf de “Flor de card” singularment bell i tendre les el de l’intercanvi de brots d’alfabeguera

Salvador Galmés evidencia un singular coneixement del sentir dels adolescents. Alhora els emmarca en una minuciosa i simbòlica descripció de l’entorn:

” El misteri estava romput, s’esbocinava dins una realitat lluminosa, i allà, en mig de l’amodorrament de la natura, embolcats dins aquella atmosfera saturada de malles de llum, policromes, microscòpiques, bellugadisses, formant una emulsió coruscant que castigava dolorosament la vista, dins aquella esclator enlluernadora de fulgors meridianes d’estiu, els cors dels dos adolescents vessaven essències puríssimes de sentiment, just un perfum de violetes, mesclant-se, confonent-se, i pujant en dretura d’oració, com un himne a la vida, vers la vida essencial i absoluta que enclou en son si tota la vitalitat de l’Univers”.

L’intercanvi de brots:
“- Me vols donar es teu brot d’aufàbega? -demanà en Jaumet ple de desitjos
-Però tu m’has de donar es teu!
Sa veu es desmaiava dins un compliment d’esperança.”
“i…se barataren els brots d’alfàbega
L’adolescent l’olorà i mirant n’Angelina amb tendresa, se’l posà a la boca estrenyent amb sos llavis descolorits el capoll mossegat d’ella…/…
N’Angelina era romasa com insensible quan rebé el brot d’alfàbega de mans d’En Belluguins, però tot d’una que li girà l’esquena, el besà frenèticament…/…arrabassà delicadament una de les fulles més grosses i baixes que, ben segur, havia estada amb contacte amb els llavis de l’estimat, i se la posà a la boca. Després estojà el brotet mostii, com un albat…i es perdé dins fantasies de somni”

Quina meravella!. ¿Es pot imaginar una situació d’aquestes si no s’ha viscuda, personalment o de forma indirecte, una situació semblant?

Alguns mots (DCVB):
AMODORRAMENT m. 
Ensopiment; cast. amodorramiento.
3. MALLA f. 
|| 1. Cadascuna de les obertures quadrangulars formades pels fils d’una xarxa; la porció de fils que limiten cada obertura; el teixit o conjunt de fils de la xarxa; cast.malla.
(De les possibles opcions he triat aquesta motivada per la suposada intensitat de la llum)
CORUSCANT adj. 
Resplendent amb lluentor enlluernadora; cast. coruscante.
FULGOR m. o f. 
Esplendor d’un cos lluminós; cast. fulgor
MERIDIÀ, -ANA
|| 1. adj. Pertanyent o relatiu al migdia; cast. meridiano.
ALBAT (dial. aubat).
|| 3. per ext. a) Infant que no és arribat a l’edat de la raó.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.