Aclariment referent a la gestió de les restes de palmeres

Atès l’escrit publicat en data 26 de juny de 2013 a la revista Card.Cat referent a la gestió de les fulles de palmeres en el municipi de Sant Llorenç des Cardassar, des del departament de Medi Ambient ens veiem obligats a fer un aclariment al respecte perquè sembla ser que des del Parc Verd es pot haver donat informació confusa i és necessari fer un aclariment per tal de donar una informació el més clara possible.

QUÈ S’HA DE FER AMB LES RESTES DE PALMERES SANES ?

Les restes de palmeres que han estat podades en el municipi de Sant Llorenç des Cardassar sí que es poden dur al Parc Verd municipal sense necessitat de fer cap tipus de preparació prèvia de les restes.

QUÈ S’HA DE FER AMB LES RESTES DE PALMERES AFECTADES PER MORRUT ROIG ?

Els propietaris que tenguin restes de palmeres afectades pel morrut roig han de seguir les indicacions que estableix la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i territori. En aquest cas es poden seguir les següents opcions:

  • Incineració: requereix trossejar el tronc en seccions menors de 50 cm i estellar-les en quarts. És suficient destruir la valona i les palmes sempre que no hi hagi galeries per davall el tall. La caixa de transport ha d’anar coberta durant el trasllat.
  • Enterrament: les parts afectades (valona i fulles) han de quedar un metre davall de terra.
  • Embolicat i fumigació: segella t amb làmina de plàstic resistent i havent aplicat prèviament un tractament insecticida únicament a la valona. Requereix l’eliminació de les palmes de manera que es garanteixi l’absència de formes vives nocives.
  • Trituració: amb màquines de ganivetes o que assegurin la destrucció de totes les formes vives.

Les restes afectades es poden dur a destruir a la planta de TIRME, si bé, és obligatori fer-ho a través de la Direcció General d’Agricultura i Desenvolupament Rural (s’ha d’avisar amb antelació) i dur-les tallades a trossos de 50 cm, i en el cas del tronc, els trossos estellats en quatre parts.

En conclusió, creim que el malentès pot haver vengut motivat perquè l’Ajuntament fa un temps va rebre un escrit des de TIRME, en el que es comunicava a l’Ajuntament que les restes de palmeres havien de ser entregades amb trossos de 50 cms per ser acceptades a la Planta de Compostatge. Per tot això, demanem disculpes pel malentès que es pugui haver generat referent a la gestió de les restes de palmeres, i el departament de Medi Ambient queda a la disposició de tots els ciutadans/es per resoldre qualsevol tipus de dubte al telèfon 971812083 o al correu electrònic mediambient@santllorenc.es

Un pensament a “Aclariment referent a la gestió de les restes de palmeres

  1. Ja que l’escrit el vaig fer jo, don les gràcies a l’Ajuntament per l’aclariment. Així i tot tenc un dubte: seran capaços els responsables del Punt verd, de distingir si les restes d’una palmera són sanes o estan afectades, o s’hauran de refiar dels ususaris?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.