Rosa Caramel

A l’Elefanta Guillermina no li feia gaire gràcia la idea de ser rosa, així que decideix rebel·lar-se i ser grisa. No grisa com la tristesa però, sinó grisa com els seus companys elefants, grisa de tan banyar-se dins els bassiots, grisa de sortir de la tanca, grisa de descansar a l’ombra dels arbres. Un gris color rebel·lió.Com podeu suposar als seus pares no els feia gaire gràcia això de què la seva Guillermina no fos rosa com les altres, no anàs sempre tan arreglada com les altres i no fos tan avorrida com les altres elefantetes roses i tot, tan d’avorriment per què, pensava la Guillermina? per trobar un elefant i ser tan maca i tan rosa com la meva mare, tia, germana, cosina, padrina…

Com Elefant Verd que sóc em resulta sorprenent l’actualitat d’aquesta obra, pensava que ja no en quedaven d’elefantes roses, que les diferències educatives i socials entre elefantes i elefants; que el culte al cos, que la imposició de certs comportaments,etc. ja no es practicaven en aquest món tan modernament electrònic, popularment global i tot i així, en certs aspectes, tan superficialment icònic, recalcitrant i antediluvià.

Rosa Carmel és una història fabulada que forma part de la serie publicada als anys 70 per Adela Turín sota el títol Dalla parte delle bambine (Del costat de les nines). Una obra fonamental per a construir un món amb mentalitats més sòlides, independents i respectuoses.

Títol: Rosa Carmel

Autora: Adela Turín

Il·lustradora: Nella Bosnia

Editorial: Kalandraka

Preu: 15€

Edat recomanada: a partir de 5 anys

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.