Madrid, ens roba ? (I)

La setmana passada es presentaren els Pressuposts Generals de l’Estat per a l’any que ve, o sigui els comptes d’Espanya per a l’any 2014. Quan es conegueren les xifres corresponents a les Illes Balears el rebombori va ser gros:

Les Illes Balears es situen a la coa de les inversions amb un govern del mateix color (PP) aquí i a Espanya. Les xifres més importants són aquestes:

* Les Illes Balears, l’any 2014, rebran inversions per valor de 74,02 milions d’euros, o sigui 4,38 milions manco que l’any passat (-5,69%)

* A cada ciutadà de les Illes Balears li correspon una inversió de 66 euros. La mitjana d’inversió de l’Estat a Espanya és de 206 euros. O sigui que a cada ciutadà de les Illes Balears li correspondrà una inversió de 140 euros manco que a la mitja de ciutadans espanyols, un 67,65% menys que la mitjana.

* La Rioja rebrà un 42% més d’inversions que l’any passat, seguida de Navarra (39,5%) i Cantàbria (24,22%).

* Andalusia serà la comunitat que més inversions tendrà (un 17,3% del total) seguida de Castilla-Lleó amb un 14,3% i Galícia amb un 13,8%.

Una vegada més, Madrid castiga les Illes Balears. Fins i tot el conseller d’Economia del Govern de les Illes Balears ha declarat que hi ha ministeris que no saben que les Illes Balears són Espanya.

 

4 pensaments a “Madrid, ens roba ? (I)

  1. Idò, no deia s’engominat que ens trauria de la crisi? De moment s’única cosa que ha fet és crispar tota la comunitat educativa i fer aconseguir traure 100.000 mallorquins al carrer.

    Com va dir un conegut meu: “l’inversió de l’estat per a les Illes és de 0’74 Cristiano Ronaldos”. Riure per no plorar.

  2. I, com que això ja ve passant des de fa anys, com bé va denunciar Pere Sampol, i així i tot el Partit Popular va guanyar les eleccions amb majoria absoluta, potser hi escau aquella dita: Si m’enganyen una vegada la culpa és de l’enganyador, però si m’enganyen moltes vegades la culpa és meva.

  3. Totalment d’acord amb en Pep Mosca…ja no té res a veure en ser de dretes o d’esquerres…si ja fa un grapat d’anys que les Balears no pinta res a nivell estatal i continuam votant partits de per allà…i què voleu protestar? Jo supòs que la gent ja està conforme en què li robin i li augmentin els imposts per poder pagar monuments de’n Calatrava per les rotondes de Galícia o fer arribar l’AVE fins a Huesca..que aqui es veu que no necessitam res de res.

  4. Mireu si Madrid no vol sabre res de nosaltres, que ara en se Selecio de futbol, lo normal es; Monta se consentrecio on han de jugar, i el manco dos o tre dies entrena dins es terren de joc on se de fer es pertit, però aqui no,perquè com es hotels an fet una bona campanya, si tres o quatre dies se de allocja cinquante o sixante persones ha un hotel, si podem perquè no fero a Madrid?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.