Concert de Santa Cecília

Crònica d’Antoni Genovart. Amic i músic. Durant anys membre de la banda. Compositor d’una de les peces interpretades (Polca Ruca). Professor de xeremies… Persona generosa que accedí a la proposta de comentari

Concert de Santa Cecília realitzat per la Banda de Música de Sant Llorenç dia 23 de novembre de 2013.

Enguany s’ha fet el concert de Santa Cecília coincidint amb els 40 anys de la fundació de la banda.
La banda de música ha sabut estar a l’altura, demostrant que amb aquests quaranta anys hi ha hagut una bona evolució musical i humana. Evidenciant el seu amor per la música.
La primera part del concert es basà en quatre peces de compositors mallorquins. “Juníper Serra”, de Baltasar Moyà; “Eó”, de Joan Martorell; “Polca Ruca”, d’Antoni Genovart; i “Ses Panades”, de Biel Oliver “Torres”.
Especial menció a la segona part, que fou molt especial; s’interpretà una peça composada aposta per aquesta celebració de les quatre dècades de vida de la banda. El títol: “La Dida”, composició basada en el llibre del mateix títol, que, com tots els llorencins ja sabem fou escrit per Mossèn Salvador Galmés, es “capellà Capirró”. El compositor: Biel Oliver “Torres”, va saber transmetre les emocions escrites convertint-les amb sentiments musicals. Una peça molt ben treballada, emotiva i molt encertada.
La presència del compositor donà pas als actes d’agraïment, començant per un fort aplaudiment dirigit al mateix Biel “Torres”. Acta seguit hi hagué la presentació dels nous membres de la banda i l’entrega d’una placa commemorativa a membres de la banda que han tingut una trajectòria destacable dins aquesta entitat.
Cèlia Femies, deu anys en actiu; Tomeu Mestre, trenta anys; Joan Llorer i Joan Bauçà, membres fundadors que, encara que no han tengut una continuïtat real, mai han perdut el vincle amb la banda (Joan Llorer és membre actual del grup de percussió); i especial menció a Biel “Muntanyer”, quaranta anys ininterromputs sonant amb l’agrupació.
L’Ajuntament del poble hi va ser present amb les persones del batle, Mateu Puigròs, i de la Regidora de Cultura, Maria Monserrat, que, després de donar els pertinent agraïments i enhorabones per tots aquests anys de música al poble, feren entrega d’un esplèndid regal a l’agrupació: un gong. Un instrument poc habitual a les bandes de música.
El començament de la tercera part del concert fou amb una cançó que incorporava aquest instrument, el gong, al seu repertori: “Expo ‘70”, de Paul Youder; “Concerto d’Amore”, de Jacob de Haan; i per acabar: “Queen in Concert”, amb arranjaments de Jay Bocook”.
A manera de cloenda, la banda regalà una segona interpretació de “La Dida”.
A pesar de que el temps no convidava a sortir de casa, el públic va ser nombrós, i gaudí d’un concert molt endevinat, tan a nivell de les cançons interpretades com del nivell d’interpretació de la nostra banda. Va ser una bona vetlada, tant musical com emotiva.
Enhorabona a la Banda de Música pels seus 40 anys. Al seu actual director: Damià Muñoz. I a tots el membres que actualment conformen aquesta agrupació musical.
Seria ideal poder tornar a repetir aquesta experiència d’aquí altres 40 anys, amb bona salut musical… i personal. Però, com que això és una fita difícil d’aconseguir, només cal seguir endavant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.