Fotografies antigues

La setmana passada no va poder ser, però aquesta retorna la secció de les imatges antigues del nostre poble. I avui la cosa va de futbol, d’equips històrics i llegendaris… amb els seus noms i llinatges.

Per una  banda, us mostro l’estampa de l’equip del Cardassar de fa una quarantena d’anys. La fotografia es troba tan mal conservada i és de dimensions tan reduïdes que m’ha estat difícil reconèixer la gent. De fet, me n’han fallat alguns i per això des d’aquí deman la col·laboració del poble per esbrinar qui són aquests desconeguts. Si ho sabeu, avisau-me a través dels comentaris. Fins ara he descobert que a dalt, d’esquerra a dreta, hi ha en Toni Metxo, en Tomeu Raio, en Mauri i tres al·lotets que s’ho miren tot des de la distància (entre ells podem endivinar en Sebastià Tereu i en Joan Fita). A baix, asseguts al terra, tenim en Guillem Molinet, un desconegut, en Guillem Pelleta, un altre desconegut, en Pedro Corem, en Joan Rotxet, en Miquel Parreta, en Mateu Pelleta i dos més que no he reconegut. Potser fossin carrioners o d’algun poble pròxim.

Pel que fa a la foto en si, podem observar el banderí amb el nom de l’equip encara un poc castellanitzat (Cardessar en lloc de Cardassar) i, de fet, encara avui molta gent conserva el mal vici d’anomenar l’equip així, a la castellana. Vull creure que la foto va ser feta després d’algun partit, perquè per ser abans els jugadors estan massa relaxats (tots jaguts pel terra amb una bona rialla a la boca), encara que també potser que en aquell temps es prenguessin el futbol pel que és, un simple joc al qual no importa donar tanta importància. També és curiós observar la vestimenta dels jugadors, amb una camisa decorada amb collet i l’escut del Cardassar ben gros. Per acabar, també és graciós el travesser de la porteria, que està totalment corbat cap a baix, en un estat més que lamentable. I és que eren altres temps de no tanta bonança.  

Per acabar, també he duit una fotografia d’una de les primeres penyes que va tenir el Cardassar. Això era l’any 1970 i qui la va crear va ser, precisament, un col·laborador d’aquesta revista, en Joan Roig, més conegut com en Dalmau. Segons m’ha explicat ell mateix (tot modest…), l’equip es coneixia amb el sobrenom de “la quadrilla d’en Dalmau”. No sé si serà vera… Concretament hi trobam, a dalt, d’esquerra a dreta: Ignasi Umbert (delegat), Rafel Lloré, Joan Ferrer, Pedro Mesquida, Jeroni “de sa Benzinera”, Jaume Caldentey “es Sastre”, Guillem Meco (el porter) i Toni “de ses Sitgetes”, àlies Xelentano (el massatgista).

A baix, d’esquerra a dreta hi ha: Jaume Garbeta, Gulliem Quina Pelleta, Joan Roig Dalmau, Guillem Soler i Miquel Jaume Comís.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.