1,5, nota de la consellera d’Educació

La Fundació Gadeso acaba de publicar el número 247 de QUADERNS GADESO, corresponent al mes de gener de 2014. En aquest número es fa una anàlisi de les relacions entre polítics i ciutadania i la conclusió és demolidora: la bretxa s’amplia.A l’apartat de valoració, el Govern de les Illes Balears rep una puntuació de 2,5 sobre 10 i els membres del Govern més valorats són Gabriel Company, conseller d’agricultura, medi ambient i territori i José Vicente Marí, conseller d’Hisenda i pressupostos que arriben al 2,6 punts sobre 10. Els consellers menys valorats del Govern són el vicepresident Antonio Gómez (2,1 punts) i la consellera d’Educació, cultura i universitats, Joana Maria Camps amb un 1,5. El president del Govern obté 2,4 punts.

L’oposició també surt malparada de l’enquesta: Francina Armegol (PSOE) obté un 2,4 i Gabriel Barceló (MÉS) obté un 2,5.

El Consell de Mallorca obté una nota de 2,9. La seva presidenta, Maria Salom, un 2,9 i l’oposició, un 2,6 per a Jaume Garau (PSOE) i un 2,8 per a Joan Font (MÉS).

La confiança de la ciutadania amb les institucions està en crisi: els bancs (1,6), la patronal (1,9), l’església (2,1), els sindicats (2,3) i els partits (2,4) no arriben a una quarta part del total de la valoració. La institució més valorada són les forces de seguretat (4,3) seguides de la justícia (3,9), la corona (3,7) i els governs (2,6).

Fa feredat el grau d’interès dels ciutadans per la política de les Illes Balears. Entre els que no hi tenen cap interès i els que tenen un interès baix sumen el 65%.

Un 74% de la població enquestada declara que té un nivell baix o nul en relació a la informació de la política balear.

Si voleu llegir l’estudi el podeu trobar a GADESO

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.