TIL (capítol IV)

Crec que en aquestes alçades pedagògicament ningú em podrà discutiR que el TIL és un desgavell. Ja duim tres capítols incidint amb errades d’aquest decret imposat a la comunitat educativa, però el merder és tan gran que encara dóna per a més.

Ara resulta que el Govern, sense poder ocultar el caos que ha muntat, s’ha tret de la màniga un comitè “d’entesos” que es passeja pels centres a intentar solucionar els problemes que ells mateixos han creat amb el TIL. Això arriba tard (a mitjan curs) i malament (només són set o vuit persones per solucionar el futimer de problemes de tots els centres de Mallorca. Per alguna cosa  aquest comitè ja és conegut entre la comunitat educativa com “els set savis”).

Repassem la situació:  més enllà del propi Decret-Llei de TIL (que no dóna pautes de com aplicar-lo) no ha arribat als centres cap instrucció escrita sobre com s’ha de desenvolupa. Així, ens podem trobar situacions com alumnes amb NESE (necessitats educatives especials)  amb els quals no se sap què fer el temps de classes-TIL. Fins ara s’ha estat aconsellant (oralment i perquè els centres ho han demanat directament a la Conselleria) a molts de centres que s’utilitzi el català o el castellà en les hores de TIL en anglès amb els alumnes amb NESE, instrucció que entra en contradicció amb el propi decret-llei i amb els nous projectes lingüístics imposats gràcies a ell. Aquests deixen clar que la llengua a l’aula ha de ser només l’anglès i no hi ha cap altra norma que aprovi l’ús d’altres llengües. A més, ja vos podeu imaginar la situació  surrealista d’un professor fent la classe amb anglès per a a alguns i en castellà  o català per a a altres durant la mateixa hora.

Davant tot aquest desgavell, el Govern, com deia, ha intentat maquillar aquest desastre amb la creació d’un minicomitè d'”entesos”. No seré jo qui posi en dubte la vàlua d’aquest comitè (bàsicament perquè no tenc el gust de conèixer-los) però en ple mes de març i amb un nombre tan reduït (són set o vuit per a tots els centres) no crec que puguin solucionar gaire cosa, si no tenen poders sobrenaturals  o de xamans.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.