Recollida de roba usada

El passat dia 24 de març de 2014, va tenir lloc la signatura d’un conveni de col·laboració entre la Fundació Deixalles i l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar per a la recollida de roba usada mitjançant contenidors.

Des de fa molts anys, les dues entitats han anat col·laborant conjuntament per tal de promoure la inserció sociolaboral de persones desfavorides en risc i/o en exclusió social. De fet, ja fa anys, que la Fundació Deixalles recull la roba que els ciutadans de Sant Llorenç deixen a les dependències municipals.

En aquest sentit, l’Ajuntament vol donar una passar més en aquest direcció i per això es preveu la col·locació de 4 contenidors a la via pública especialment adaptats, dissenyats i retolats amb un telèfon de recollida per realitzar el servei de recollida de roba usada per tal de completar l’actual servei de recollida de roba.

S’ha d’assenyalar que la Fundació Deixalles empra la recollida, selecció i adequació dels residus com a mitjà per afavorir la inserció social i laboral de persones en situació o risc d’exclusió. Així mateix, participa de ple dret a l’Associació Espanyola de Recuperadors d’Economia Social i Solidaria (AERESS), organització sense ànim de lucre declarada d’utilitat pública que agrupa 57 entitats solidàries de l’estat espanyol que es dediquen a la reducció, reutilització i reciclatge de residus amb un objectiu de transformació social, generació d’ocupació i promoció de la inserció sociolaboral de persones en situació de risc d’exclusió social.

Una vegada col·locats els contenidors a la via pública es preveu que s’organitzin xerrades de sensibilització per conscienciar els potencials usuaris del servei sobre la importància social de la recollida selectiva de la roba usada per promoure una consciència sostenible i de protecció amb el medi ambient. Així mateix, també es duran a terme les accions que es considerin oportunes per informar els usuaris sobre la ubicació exacta dels contenidors de recollida de roba usada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.