La primavera verda dóna el sus a la Marxa per l’educació

Des de la Plataforma “Crida per una eduacació pública i de qualitat” ens han fet arribar aquest escrit:L’auditori de Porreres va acollir -divendres 21 de març- el sus de la Primavera verda amb un acte reivindicatiu i lúdic. Amb l’auditori novament ple, es va donar el sus a les mobilitzacions de cara al final de curs calent. Així, la propera mobilització serà la Marxa per l’Educació (http://marxaxleducacio.blogspot.com.es/) el proper 12 d’abril, dissabte. La marxa, sota el lema ‘Jo faig passes per l’educació’ consistirà en una caminada que partirà des d’Inca amb destinació al passeig del Born i amb aturades a cada poble -Binissalem, Consell, Santa Maria, Es Figueral, Parc de Ses Estacions…-. Des de l’Assemblea us animam a apuntar-vos al web de la marxa per poder organitzar l’empresa. La intenció de la marxa és incidir en les reivindicacions per un sistema educatiu digne, arrelat a la nostra cultura i obert al món. Al final del recorregut farem un recompte del nombre de passes que haurem fet tots plegats. Per això, Quantes de passes vols fer tu pel futur dels teus fills, alumnes, néts, nebots, germans, amics? Quantes de passes podem fer tots plegats? Un repte que s’engegarà aquest segon cap de setmana d’abril.

Per una altra banda, l’acte de Porreres va comptar amb la conducció per part de Jordi Albis i Vivian Caoba, els quals, amb molt d’humor, anaren presentant les diferents intervencions. El primer en participar va ser el portaveu Guillem Barceló, que va pujar a l’escenari acompanyat de representants de les diferents comissions de treball de l’Assemblea. Barceló va fer un repàs de la trajectòria de l’Assemblea i de les mobilitzacions que hi ha hagut en aquest mig any de curs escolar, històric. Denuncià el llenguatge de la por que llança de forma continuada el Govern contra els docents. El darrer cas, el de les amenaces als 217 caps de departament dimitits. Així mateix, va manifestar que: “aquesta setmana hem viscut una victòria, petita, però important” en relació amb l’inici de cessions del Govern en la implantació de l’anglès en detriment del català. Això no obstant, va demanar més gestos al Govern per poder bastir un espai de diàleg entre les parts en conflicte; i va criticar el fet que la cessió s’hagi volgut fer davant els patrons de l’escola privada -catòlica i CECE- i no davant els representants dels treballadors. Així mateix, reafirmà que el conflicte que hi ha a la pública es pot extrapolar a la privada i concertada. I que les principals necessitats del sistema educatiu no passen, prioritàriament, per implantar un trilingüisme salvatge i sense consens.

La segona part de l’acte va consistir en una doble actuació. En primer lloc, sota el títol ‘Per-versos i educats’ els glosadors Mateu Xurí, Maribel Servera i Pere Joan Munar s’enfrontaren als poetes Glòria Julià, Miquel Àngel Llauger i Pau Vadell. Els glosadors responien amb improvisacions a les diferents lectures poètiques en un nou escenari de col·laboració cultural que ja s’havia experimentat a Manacor. Finalment, l’acte va concloure -dues hores després- amb un concert de S’Arrual Jazz Mort i el seu particular sentit de l’humor. En acabar l’acte, els bars de Porreres oferiren menús d’inspiració ‘verda’ a tots els assistents a l’espectacle.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.