La cançó de la setmana

Per acabar aquest mes de març que he dedicat a la nostra música de les Balears he decidit recuperar (o bé digau-li un atac de nostàlgia) un programa de Radio 3 en el qual vaig participar ja fa uns anys. Resulta que feien un programa que es deia Hoy empieza todo en què tu podies enviar una playlist (una llista de cançons) que tengués un nexe en comú capaç de juntar totes les composicions. Amb la il·lusió d’un adolescent vaig preparar la meva llista i la vaig enviar. El meu nexe d’unió de les cançons, aprofitant que era dia 1 de març, dia de les Illes Balears, va ser precisament aquest: la nostra terra baleàrica. I quina sorpresa va ser la meva quan vaig veure que la meva opció  va ser l’elegida per a ser retransmesa a nivell estatal. Aquell matí record que vaig anar a treballar amb el cotxe ben content amb la meva música sonant per Radio 3 per a tot l’Estat.

I per això avui vull recuperar aquell programa i mostrar-vos-el… I de passada donar l’enhorabona i fer un cant d’amor a una emissora com Radio 3, capaç d’obviar les multinacionals (que controlen totes les radiofórmules) i posar  la vista en la música independent i provinent  de qualsevol nacionalitat (no només americana o espanyola). Ja fa més de  30 anys que treballen amb aquesta tònica i la vos recoman fermament (el dial és el 92.3). De fet, segurament  aquesta mentalitat tan oberta va permetre que, a pesar de ser un programa a nivell estatal, sonassin cançons en català com UC o Antònia Font, la qual cosa, a més, passa sovint en aquesta cadena (també en basc o gallec, i altres idiomes minoritaris: àrabs, africans…). Potser si per la Península tothom tengués aquesta consideració per les altres llengües de l’Estat aquí no ens sentiríem tan lluny ni tan extraterrestres d’aquesta Espanya  uniforme de castellà, flamenc i toros que ens solen mostrar. Com si no existís d’altra realitat…

PD: Això sí, la manera que tenen de pronunciar el meu nom al programa és ben de la Península. Què hi farem…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.